Sportivii se pregatesc pentru Raliul Sibiului :)

Într-un eveniment menit să promoveze Raliul Sibiului, tenismanul Florin Mergea, împreună cu soția lui, Daiana, au luat parte la cursurile de conducere defensivă și sportivă organizate de Academia Titi Aur. Alături de ei au mai fost voleibalistele proaspăt câștigătoare a Challenge Cup,  CSM București, Giulia Pincerato (căpitanul echipei), Jasna Majstorovic și Jole Ruzzini.

DSC_0641

Mare pasionat de mașini de curse, Florin Mergea își dorea să ajungă la Raliul Sibiului. Din pricina programului încărcat în circuitul tenisului mondial, îi este însă imposibil să ajună pe probele speciale. N-a ratat însă ocazia să promoveze etapa a doua a întrecerii naționale și să retrăiască senzațiile pe care ți le oferă pilotajul sportiv pe circuitul din cadrul Academiei Titi Aur. Și a avut-o alături pe Daiana, soția sa și, totodată, femeia care l-a încurajat să continue cariera sportivă. ”Acum, sincer, sper să nu ajung la raliu, pentru că ar însemna să părăsesc devreme întrecerea de la Monte Carlo. Dar dacă voi fi acasă, sigur voi veni la Sibiu și va fi o nouă experiență extraordinară. Le recomand însă tuturor să vină și să vadă spectacolul automobilistic programat în week-endul 15 – 16 aprilie”, ne-a declarat, cu zâmbetul pe buze, Florin.

Cuplul Florin și Daiana Mergea a avut alături și trei dintre componentele echipei de volei CSM București, care, în weekendul trecut, au scris o pagină de istorie, cucerind Challenge Cup. Reamintim, este vorba despre primul trofeu continental obținut de o echipă românescă de volei feminin. Sexi voleibalistele Giulia Pincerato, căpitanul echipei, Jasna Majstorovic și Jole Ruzzini au fost copiloți pentru Titi Aur, iar apoi și-au testat limitele pe circuit în calitate de piloți.

DSC_0668 DSC_0682

Cei 4 sportivi au avut parte la început de cursuri teoretice. Au trecut apoi la simulatoarele de impact, conștientizând ce înseamnă o coliziune frontală și care sunt consecințele acesteia. Au continuat cu cele de răsturnare și au învățat cum să iasă din mașină atunci când aceasta este rasturnată lateral sau total (90 grade & 180 grade). La final s-au distrat cu etilotestul, o mască concepută special pentru a simula modul în care percepe reperele exterioare un om aflat sub influența alcoolului.

DSC_0556DSC_0555

După toate cunoștintele teoretice dobândite și sentimentele căptăte în sala simulatoarelor, cei cinci cursanți au mers pe circuit, pentru partea de conducere sportivă. Instructorii ATA le-au analizat stilul de conducere, poziția corectă la volan, dar și a mâinilor pe acesta, iar apoi au trecut la practică. Au condus, pe rând, mașina cu două posturi de conducere, primul pas în controlul derapajului. Instructorul controlează puntea spate, iar cursantul învață să acționeze volanul în condiții de maximă siguranță, la viteze mici. Apoi au învățat și derapajul controlat cu ajutorul mașinii cu roți libere. Mașina adaptată cu roți de libere (arată ca un cărut de super-market) amplifică tendința derapajului. Totul se întâmplă la viteze mici și te ajută să conștientizezi care este dinamica mașinii și cum o poți folosi.

DSC_0568 DSC_0599

Acrobație pe 2 roți și conducere sportivă, cu multiplul campion național de raliuri, Titi Aur

DSC_0818

Titi Aur a fost cel care a marcat senzațional cursul. Cei 4 sportivi au simțit ce înseamnă să meargă pe 2 roți. Și nu cu motocicleta, ci cu mașina! Experiența vastă a multiplului campion național de raliuri le-a demonstrat sportivilor că pot fi în perfectă siguranță și când sunt pe două roți chiar dacă traseul a avut lungimea unui tur de circuit. A fost, de departe, experiența pe care sportivii cu siguranță nu o vor uita.

DSC_0802DSC_0800

La final, fiecare dintre ei a avut prilejul de a experimenta senzațiile oferite de conducerea sportivă pe circuit, efectuând câteva ture de circuit cu mașina de raliu a lui Titi Aur, pe asfalt și macadam.

DSC_0903

Raliul Sibiului pregătește o surpriză și pentru fani. Aceștia se pot înscrie în concursul organizat pe site-ului competiției și pe pagina oficială de Facebook și pot beneficia, în urma unei trageri la sorți, de șansa de a cunoaște senzațiile pe care ți le oferă o mașina de raliu, alături de câțiva dintre cei mai buni piloți din Campionatul Național de Raliuri, cu prilejul Shakedownului.

DSC_0544

Campionatului Național al Bulgariei.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba, Consiliului Județean Vâlcea. Mașina oficială a Raliului Sibiului 2016 este oferită de INTERCAR, dealer autorizat SKODA.

Parteneri strategici: Aria, Ambient, Ceresit, Bel Profile. Parteneri: Bergenbier, Caparol, Magnolia Residence, Ordis, PowerBar, Total NSA.

Parteneri media: KissFm, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu100 și Ora de Sibiu.

m8

1 thought on “Sportivii se pregatesc pentru Raliul Sibiului :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *