Bacau Airshow 2016

Sambata, 11 iunie, Baza 95 Aeriana „Erou Capitan Aviator Alexandru Serbanescu” a organizat Ziua Portilor Deschise si totodata, un miting aviatic.

DSC_0077 DSC_0081

Sambata dimineata la ora 8, din Baza 90 Transport Aerian Otopeni, m-am imbarcat pe un impunator C 130 Hercules, cu destinatia Bacau. Aveam emotii, desi nu era primul miting aerian pe care il prezentam. Aveam emotii pentru ca reveneam intr-un loc atat de drag mie, cum este Bacaul si mai ales, Baza 95 Aeriana. Locul ala imi trezeste amintiri frumoase, acolo am fost prima data in 2013 cand am prezentat primul miting aerian. Tot acolo, in octombrie 2015 am zburam pentru prima data cu IAR 99 SOIM, alaturi de comandorul Valentin Tanase si in formatie, cu echipajul format din comandorul Virgil Iftode si locotenentul Romina Marza, profesionisti ai Fortelor Aeriene Romane.

DSC_0142 IMG_5567

Dupa aproximativ 1 h , am aterizat in Baza Aeriana unde am fost intampinata de zambetele parasutistilor militari, ce urmau sa evolueze in cadrul mitingului aerian. Dupa ce am facut cateva poze, am urcat in microbuz si am ajuns la turnul de control.

IMG_0025 DSC_1202

Acolo am fost primita cu multa caldura de catre tot echipajul, oameni pe care ii mai intalnisem an de an, cel putin la mitinguri. In 30 minute de la sosirea mea, a inceput mitingul. Urma sa prezint evenimentul alaturi de Cristian Andries, pilot al Fortelor Aeriene Romane, un tip tanar, simpatic si cu mult umor. Imi facea o deosebita placere sa-l reintilnesc si sa prezint alaturi de el. Ne ajuta mult si vremea, cu temperatura ei placuta. Anul trecut am prins la Bacau 40 grade insa de data aceasta, erau max 24 grade cu ceva norisori.

DSC_1289 DSC_0057

Mitingul a debutat cu onorul militar si imediat, am inceput sa prezentam programul zilei. Urmau sa evolueze mai intai aeronavele militare MiG21LanceR, IAR 99 SOIM, IAR 99 Standard, IAR 33 Socat, C27J Spartan, C-130 Hercules, toate din dotarea Fortelor Aeriene Romane. Tot din programul zilei faceau parte si demonstratiile aviatice ale aeronavelor YAK-52 , EXTRA 300, ZLIN Z-142, APOLLO FOX, CESSNA 210, CTSW , FESTIVAL si WILGA. Invitati speciali au fost pilotii si formatiile de acrobatii aeriene „Iacarii Acrobati”, „Aeroclubul Romaniei” si „Asociatia Traditia Militara”.

DSC_0104 DSC_0113

Tot in cadrul evenimentului, a avut loc si o expozitie statica de prezentare tehnica a echipamentelor si armamentelor din dotarea institutiilor sistemului national de aparare si ordine publica din garnizoana Bacau.

Evenimentul a durat 3 h si a fost organizat exemplar – frumos si elegant. Anul acesta, s-au implinit 96 ani de la infiintarea Bazei 95 Aeriana, prilej sarbatorit cum se cuvine de toti cei prezenti printr-un show de exceptie oferit de aviatori si aparatele lor de zbor.

DSC_0208 DSC_0220

Multumesc bacauanilor pentru asa primire frumoasa si totodata multumesc camarazilor mei aviatori militari! La Bacau ma simt intotdeauna ca acasa… CER SENIN sa aveti mereu si sa va intoarceti acasa sanatosi, la familiile voastre! Sa va mai spun ca va iubesc??? Deja stiti….:)

1 thought on “Bacau Airshow 2016

  1. Am fost impreuna acolo si te laudai ca o sa-mi trimiti si mie pozele! Inca mai astept, sunt tanarul pensionar, apropo! Cu stima, pt devotamentul si dedicatia ta pt F.Aer!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *