Vrei off road? Incepe scoala! :)

CORB 44, este prima scoala de off road din Romania, acreditata de Federatia Romana pentru Automobilism Sportiv ce isi desfasoara cursurile in cadrul Academiei Titi Aur dar si in imprejurimi. Ideea infiintarii acestei scoli a pornit de la cateva evenimente, unele tragice, altele din fericire numai comice. Condusul pe drumuri neamenajate presupune cunostinte suplimentare fata de ceea ce inseamna condusul de zi cu zi, respectiv cel de pe drumuri publice. Daca pe cel de pe drumuri publice, il invatam pentru examenul de conducere, pe cel din off road fiecare il invata pe cont propriu…. lucru uneori extrem de periculos.

IMG-20160306-WA0002

De ce condusul in off road presupune cunostinte solide, suplimentare ?

Pentru ca pe drumurile neamenajate, la parcurgerea lor contribuie mult, mult mai multi factori, factori ce sunt eminamente la „mila” mamei natura, adica: inclinare la urcare; inclinare la coborare; inclinatie laterala; adancime vad de apa; putere/viteza cursului de apa; starea vremii (soare, ploaie, ceata, zapada), tip suprafata pe care se ruleaza (piatra, pietris, nisip, iarba, frunze, radacini de copaci). Pe langa acestea, se adauga faptul ca foarte posibil nu sunt cunoscute dinainte toate unduirile, curbele drumului ales…

IMG_8696m2

Off road-ul este o continuare fireasca a mersului in natura, motiv pentru care se aplica aceleasi reguli precum la mersul pe munte: nu pleci pe traseu singur in masina si numai cu o singura  masina; nu pleci pe traseu fara sa anunti drumul pe care doresti sa-l parcurgi; sectiunile necunoscute sau care nu pot fi vizualizate, se parcurg mai intai la picior si numai dupa ce soferul este 100% convins ca poate trece portiunea respectiva.

Implicit off road-ul are si trebuie sa aiba grija de natura, astfel incat si altii sa se poata bucura de ea.

m4

Pentru a evita tragediile de pe sosele pe care le vedem frecvent la stiri (accidente cu victime), CORB 44 lupta sa transmita cunostinte utile fiecarui pasionat de off road, cu ajutorul unor instructori cu palmares in competitii sportive sau in organizarea de evenimente de gen. Odata cu aceste cursuri, participantii invata sa respecte legile in vigoare, sa respecte si sa protejeze natura, astfel incat ele sa devina memorabile prin frumusete si nu prin evenimente tragice sau neplacute financiar (gen reparatii capitale…).

IMG-20160320-WA0033IMG-20160320-WA0010

Scoala de Off Road CORB44, dateaza din 2014, denumirea scolii venind de la Club Off Road Bucuresti. 6 instructori cu experienta, fosti & actuali piloti/copiloti in Campionatul National de Off Road (campioni nationali & vice-campioni), sunt pregatiti sa ofere cursuri de conducere de la nivelul basic si pana la avansati. Cursurile se desfasoara in cadrul Academiei Titi Aur, din Crevedia si sunt 4 pachete disponibile, pentru nivelul fiecaruia de cunoastere. Pentru cel mai avansat modul, nivelul „Expert”, cursurile incep in cadrul Academiei Titi Aur insa vor continua in jurul orasului Targoviste, iar la finalul acestui curs, absolventul va putea obtine si licenta de pilot acreditata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv. Totodata, scoala CORB 44, ofera cursuri si licente si pentru navigatori.

Modulele se pot efectua atat cu masina candidatului, cat si cu masinile scolii.

Pe langa aceste cursuri, private sau in grup, asociatia care patroneaza scoala organizeaza pentru firme (dar si pentru persoane private) si activitati de defensive driving (in parteneriat cu Academia Titi Aur), team building-uri, lansare de marci/modele auro, evenimente pentru clienti sau potentiali clienti, turism de aventura in ture avand durata de la 2 pana la 14 zile, etc.

Iubesti off road-ul? Te provocam sa incerci aventura 4×4! 🙂

„Acolo unde altii se opresc, noi continuam”. CORB 44

www.corb44.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *