Boboc Air Show: BOBAS 2016

m13

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi visat macar o data sa zboare. Pentru ei, pentru aviatori, zborul este o necesitate, este apa si oxigenul lor, este cel mai mare „viciu” al lor. Cea mai inalta distinctie pe care le-o ofera aviatia este viata traita la cote foarte inalte. Cine nu face fata nu are prea multe optiuni. In aceasta joaca cu viata, se gandeste rapid si simplu. In aeronava se vede si se simte tot. Rezultatul este actiunea: se pun contacte, se urmaresc ace, becuri, se asculta comenzi. Motorul este inima unei aeronave dar pilotul este sufletul ei. Si amandoi trebuie sa se intoarca acasa. Acolo sus sunt doar ei doi.

m14

An de an, in cadrul Scolii de Aplicatie pentru Fortele Aeriene „Aurel Vlaicu” Boboc, are loc mitingul aerian. Este al 3-lea an in care am fost invitata sa prezint acest eveniment si ma simt onorata, mai ales ca sunt trup si suflet alaturi de aviatori. Multumesc camarazilor mei militari, capitan Cristian Vasilica si MM1, Eduard Antochi pentru ca impreuna am prezentat acest eveniment frumos!

m5 m7

Cu o istorie de 106 ani, Scoala de Aplicatii formeaza, specializeaza si perfectioneaza militari din cele trei arme de baza ale Fortelor Aeriene Romane: aviatie, rachete si artilerie antiaeriana si radiolocatie.  In 2008, Drapelul de lupta al unitatii a primit Emblema de Onoare a Fortelor Aeriene Romane.

Anul acesta, mitingul s-a desfasurat in data de 18 iunie si a adunat numeroase oficialitati din domeniul militar si civil, precum si mii de spectatori, impatimiti de un show aerian de exceptie.

m8 m9

Desi vara si-a intrat in drepturi iar vremea a fost caniculara, spectatorii au ramas pana la final sa se bucure de show-ul aerian. Looping-uri, tonouri, ranversari, saluturi, ruperi de formatie si exercitii tactice. Pe scurt: acrobatii pe gustul tuturor. Si expozitia militara organizata pe aerodrom a facut parte din spectacol.

m1 m3

Cerul a fost splendid animat de catre aviatorii Fortelor Aeriene Romane evoluand cu aeronavele MiG-21LanceR, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 SOCAT, IAR-99, IAR 316B sau IAK-52. Din show nu au lipsit pilotii Aeroclubului Romanesc si Iacarii Acrobati care ne-au lasat „cu gura cascata”. Hawks of Romania a facut senzatie cu o formatie de 5 avioane EXTRA 300 L.

m4m11

O mentionare speciala o reprezinta tehnicii, maestrii militari,  care fac si ei parte din aceasta echipa frumoasa numita aviatia militara. Ei merita tot respectul pentru ca fara ei aviatia nu ar zbura .

Dragii mei aviatori va urez sa aveti cerul senin ca sufletele voastre minunate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *