La plimbare cu Mitsu :)

Pentru că ne pregătim de cea de-a 6-a etapă de campionat, CORB 44 a „adoptat” în echipă un Mitsubishi Pajero LWB (în 5 usi).  Japoneza și-a făcut loc ușor între mașinile folosite la organizare (validarea traseului) pentru Corb Challenge Days, competiția ce va urma în perioada 6-9 octombrie, la Târgoviște.

IMG_0038
Dacă în trecut, în Campionatul Național de Off Road la clasa Standard erau mașini de serie fără dotări suplimentare (troliu, cauciucuri cu profil agresiv ), astăzi lucrurile s-au mai schimbat. Cu toate astea, Pajero a răspuns provocărilor întâlnite.

IMG_0044 IMG_0165
Un SUV 4×4 de serie nu va putea face față cerințelor unei competiții de off road extrem, dar se poate apropia de valențele unei mașini pregătite pentru curse de profil. Pajero este o mașină care își face foarte bine treaba pentru care a fost proiectată iar în off road, mașina a răspuns prompt, mai ales atunci când am avut nevoie de putere.
Echipată cu un motor diesel de 3,2 l în 4 cilindri ce dezvoltă 200 CP, japoneza nu ne-a dat bătăi de cap privind consumul (9,7-9,8 l /100 km), ci la a întelege mesajul afișat la bord privind consumul. Acesta prezenta kilometrii parcurși per litru.

IMG_0007
Cutia automată secvențială 5+1 trepte, a făcut deliciul atât pe șosea, cât și în offroad.
Versiunea în 5 uși, testată de noi, avea disponibil pe lângă cutia de viteze cu superselect și blocant al diferențialului spate. Dacă pe stradă diferențele dintre unghiul de atac și unghiul de degajare nu creează o problemă, în off road aceasta se poate traduce (ups!) în smulgerea barei din spate, mașina având consola spate lungă, respectiv unghiul de degajare mic. Cu toate acestea, dacă conștientizezi această problemă și cu puțină atenție la traversarea obstacolelor întâlnite, mașina va ieși din traseu fără daune.
Suspensia este comodă și în același timp fermă, autovehicolul având pe față suspensii duble cu arcuri elicoidale iar pe spate arcuri multi-link, ambele cu bară stabilizatoare.

m6
Planșa de bord este simplă, cu un display de 7’’, sistem audio Rockford performant cu 12 incinte acustice, sistem de navigație și camera video pentru mersul cu spatele. Volanul se poate regla doar pe înălțime nu și pe adâncime, însă comenzile și cruise control-ul nu lipsesc de pe el.

m1m2
Trapa panoramică cu deschidere mare îți dă o senzație tare placută pe asfalt, deschiderea ei îți conferă sentimentul unui cabriolet. In off road însă e bine s-o închizi, asta dacă nu vrei să înghiți tot praful. Un plus de confort îți dă și tapițeria îmbrăcată în piele, Pajero testat de noi fiind dotat cu toate opționalele.

m10
Mitsubishi Pajero LWB a fost ca măgarul între oi printre mașinile de off road pregătite pentru clasele regina, însă a fost un real răsfăt să o avem la test. Câteodată și cei mai rebeli piloți au nevoie și de confort. 🙂

m5
Mulțumim Mitsubishi România și așteptăm să încercăm ce poate și viitorul Pajero! 😉
Echipa CORB 44 (Club Off Road România 4×4)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *