Haiducii secolului XXI ;)

Cursele de mașini au fost întotdeaua dominate de bărbați, femeile de obicei făcând parte din staff-ul echipelor însa nu este o regulă. În sportul cu motor mai găsești și femei la volan, nu însă în Formula 1. Fie că discutăm de CNR, VTM , drift, karting sau Off Road, mai întâlnești la start și femei-pilot. În Campionatul Național de Off Road de exemplu, există un echipaj integral de fete: Maria Dumitrache și Violeta Rădulescu. „Ucenica” (porecla Mariei) a schimbat postura de co-pilot cu cea de pilot începand de anul trecut, moment în care și-a ales-o ca parteneră pe Vio. Cele două continuă istoria făcută de echipaje integral feminine în off road: familia Rădulescu (mamă & fiică), Magda Danciu & Raluca Sarvaș. Fetele au demonstrat pe rând că pot ține „piept” bărbaților. :))

_DSC1774

Haiducii Wheels Girls reprezintă o premieră nu doar pentru România, ci și pentru Europa. Aici vorbim despre un echipaj complet de fete (pilot, navigator, șofer camion de asistență și mecanici). Acest echipaj a pornit din dorința unui italian ambițios cu o istorie mare în motorsport. Maurizio Iccio este cel care a reușit să ne aducă împreună la startul primei etape de rally raid, pe mine ca pilot și pe Catherine Lefebvre ca navigator. Alături de noi două, echipa a mai fost completată și de Diana Maria Butoi, pilot de asistestenta rapida și totodată un navigator experimentat (de rezervă) dar și pe Denisa Tănăsoiu & Diana Vârlan (mecanici).

IMG_6688

Baja 500 București a fost o cursă dificilă până și pentru cei mai experimentați piloți, darămite pentru un pilot debutant, ca mine. 500 km într-o singura zi reprezintă o mare provocare pentru piloți însă ca să termini această cursă ai nevoie de multă experiență, rezistență dar și de o mașină zdravană.

IMG_6746

Haiducii Wheels este un club sportiv făcut din pasiune pentru rally raid, înființat în 2015 de același Maurizio Iccio și care are în componență 6 echipaje, însă doar una de fete. Alături de Catherine Lefebvre, voi duce mai departe stindardul echipei, chiar dacă purtăm emblema feminină pe piept. Prima noastra cursă împreună nu a fost încununată cu succes însă nici de o înfrângere, pentru că am decis că vom concura mai departe împreună. Abandonul de la Baja 500 nu ne-a descurajat ba din contră, ne-a motivat să mergem mai departe cu întreaga echipă de fete și ne-am înscris la următoarea etapă de rally raid care va fi cea mai lungă și dificilă cursă din România. Marathon București 2016 va avea loc în perioada 14-19 octombrie pe un traseu de 2000 km de probe speciale. Competiția va începe cu prologul, după care a doua zi vom urma un traseu de peste 2000 km cu probe speciale. 14 orașe vom parcurge și 5 județe de traversat, după un itinerariu prestabilit de organizatori.

14102310_1041198236001141_8551510632655274883_n

Viața întreagă este o provocare și pentru că spiritele puternice nu sunt apanajul unui gen anume (feminin sau masculin), cu siguranță o echipă integral feminină nu trebuie catalogată cu șansa a doua. Dorința, pasiunea și priceperea sunt cele ce vor face diferența între echipaje și nimic altceva.

În cursele auto chiar dacă este greu să fii femeie și aproape imposibil să concurezi cu ei cot la cot fără să te trimită „la cratiță”, întotdeauna s-a luptat pentru egalitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *