RoSBK, o cursă închinată sportului!

Dunlop Romanian Suberbike Challenge by Ţiriac Energy este cea mai puternică competiţie românească de motociclism viteză. Eveniment de referinţă în sportul cu două roţi, RoSBK a fost şi anul acesta la „înălţime”. A 5-a etapă şi totodată ultima din acest an, a adus la start 71 de sportivi din 4 ţări, intre care şi 4 fete. 🙂

Copyright: Sabin Malisevschi - 2016

RoSBK a fost un eveniment bine organizat, frumos, cu o atmosfera că într-o mare familie de sportivi. S-a pus mult suflet în organizarea acestei etape iar acest lucru s-a văzut. Vremea a fost frumoasă, fără vânt sau ploi, însă temperatura maximă la nivelul asfaltului a fost de 43 grade. Publicul a fost şi el prezent, familii, prieteni, susţinători ai motocicliştilor sau pur şi simplu, pasionaţi ai sportului cu 2 roţi.

Copyright: Sabin Malisevschi - 2016

Copyright: Sabin Malisevschi - 2016
Circuitul MotorPark are o lungime de 4129 m, o lăţime între 11 şi 16 m şi o linie dreapta de 950 m. Cel mai bun timp scos de o motocicletă pe acest circuit a fost de 1 minut şi 40 secunde iar recordul îi aparţine lui Robert Mureşan. Urma să vedem dacă la RoSBK 2016, acest record va fi doborât de altcineva sau de ce nu, chiar de însuşi Mureşan.

Copyright: Sabin Malisevschi - 2016

Treaba a început să se mişte încă de la 8.30 când primii motociclişti au intrat pe circuit pentru încălzire. Cursele cele mai importante s-au disputat de la ora 13 în ordinea firească: Debutanţi 600, Debutanţi 1000, Supersport 600 şi Superbike 1000.

La Debutanţi 600 (10 ture) pe grilă de start au fost 10 sportivi iar câştigătorii au fost Giorgio Versaci – locul 1, Cătălin Manea – locul 2 şi Cătălin Marin – locul 3.

dsc_0355

La Debutanţi 1000 (12 ture) au fost 17 sportivi pe grilă de start iar premia(n)ţii au fost Atanas Neychev – locul 1, Guy Harel – locul 2 şi George Negrea – locul 3. Interesant a fost că între cei 3 s-a dat o lupta strânsă, poziţiile lor în clasament au variat de la un tur la altul.


Pascotă, Drăghici & Petrovici, au făcut o cursa brici! 🙂
Supersport 600 (12 ture) a dus la start 14 motociclişti şi absolut toţi au oferit un adevărat spectacol însă doar 3 dintre ei au urcat pe podium. Aşa cum au pornit în cursa, aşa şi-au păstrat poziţiile până la final urcând identic şi pe podium. Ionel Pascota locul 1, Emil Drăghici locul 2 şi Adrian Petrovici, locul 3.


Clasa regina, Superbike (14 ture) a aliniat la start 18 motociclişti. Cursa greilor a fost intens disputată. La vârf însă, Robert Mureșan a reușit destul de repede să se distanțeze de rivalul său, Cătălin Cazacu. În ultima parte a cursei, distanța între cei doi s-a păstrat constant la 2 secunde. Deşi a avut probleme tehnice cu motorul, Cătălin Cazacu a reuşit să termine cursa pe locul 2, urmat de Dimităr Mitov. Desi Robert Mureşan  a câștigat clasa Superbike, nu a reuşit să-şi doboare propriul record pe acest circuit.


Chiar dacă mulţi dintre motociclişti s-au confruntat cu probleme tehnice, toţi au luptat până la final şi absolut toţi sunt de felicitat. Am văzut multă ambiţie, rezistenţă, spectacol dar şi mult fair-play. Bravo lor şi felicitări organizatorilor RoSBK!


Aşteptăm cu interes noul campionat RoSBK 2017! 😉

www.rosbk.ro

Sponsori: Ţiriac Energy, Dunlop, Thermal Technology, ASL Group şi FCP.ro

Foto: Sabin Malisevschi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *