Porsche Panamera 2016, salon de lux !

Primul test cu noul Porsche Panamera a fost programat în noiembrie, în Polonia. Deși mașina a fost prezentată oficial în iunie la Berlin, iată că la Varșovia a avut loc primul test drive. Mașina este incredibilă, arată criminal și se mișcă pe măsură.

new_porsche_panamera_2016_dsd1869-orig

Ajuns la a 2-a generație, Porsche Panamera este complet redesenat de la exterior până la interior, dar și motoarele și transmisia au fost și ele reproiectate iar șasiul a fost îmbunătățit. Mașina are acum o mutră mai agresivă, este mai lungă cu 34 mm, cu 6 mm mai lat, ampatamentul este mai lung cu 30 mm prin împingerea punții față spre botul mașinii reducând în acest fel senzația de supravirare.  Ei bine, Panamera este un o combinație perfectă între o mașină sport și o limuzină confortabilă ce împrumută în partea din spate, linia de design a lui 911, lucru care a dus la coborârea lunetei cu 20 mm.

new_porsche_panamera_2016_dsd3018-orig

Interiorul lui Panamera a fost adaptat viitorului, planșa de bord arată mai cool de când au fost înlocuite butoanele tradiționale cu display-ul interactiv și intuitiv care folosește acum o interfață precum cea a telefoanelor inteligente sau a tabletelor. Scaunele parcă te iau în brațe iar sistemul audio 3 D Burmester, te determină să nu te mai dai jos din mașină. Mai ales când afară plouă de rupe și iar masajul din scaune de înmoaie și mai tare….

new_porsche_panamera_2016_dsd3639

Noul Panamera dispune de 3 motorizări noi: Un V6 biturbo de 2,9 l ce dezvoltă 440 CP pentru modelul Panamera 4S, un V8 biturbo de 4 l benzină ce dezvoltă 550 CP pentru modelul Panamera Turbo și un V8 diesel de 4 l ce dezvoltă 422 CP și un cuplu fenomenal de 850 Nm, pentru Panamera 4S Diesel. O caracteristică a noilor modele Porsche este aceea că a crescut puterea și cuplul concomitent cu scăderea coonsumului de carburant.

dsd2947-orig

Cele 3 modele dispun de o cutie de viteze complet nouă, dual-clutch, cu 8 trepte și pot fi echipate cu tracțiune integrală. Șasiul a fost redesenat îmbinând în modelul Panamera atât caracteristicile unei mașini de lux cât și cele ale unei mașini sport. Performanța motoarelor poate fi crescută printr-o simplă apăsare a butonului Sport Response situat în planșa bordului, funcție ce a fost preluată de pe modelul 918 Spyder dar poți opta și pentru pachetul Sport Chrono.

new_porsche_panamera_2016_dsd0491-orig

Ținuta de drum este asigurată de sistemul de suspensie inovativ bazat pe tehnologie cu 3 camere incluzând PASM (Porsche Active Suspension Management). La testul din Polonia am condus atât pe drumuri naționale cât și pe autostrăzi, iar mașina a răspuns la fel de bine pe ambele tipuri de drumuri.  Când ai de ales între 3 tipuri de duritate a direcției (normal, sport sau sport plus), te întrebi doar dacă în România ai avea și șosele impecabile pe care să poți face diferența între cele 3 moduri.

dsd2751-orig

Noul Panamera este dotat cu multe sisteme standard sau opțional de asistentă care fac viața la bord mult mai frumoasă dar și mai sigură. Cel mai important dintre noile sisteme include asistența pentru night vision care folosește imagini de la o cameră termică, pentru a detecta persoane și animale mari de pe șosea. Acest sistem ajută șoferul să evite situațiile înainte de a deveni critice.

dsd2671-orig

Cu toate caracteristicile puse la dispoziție de noul Panamera, Porsche îmbină din ce în ce mai mult sportul cu luxul. O rețetă. căutată cel mai des, pe străzile din România. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *