Trimite un copil atipic la școală !

Este vorba despre un proiect de suflet care să ofere continuitate în educație și terapii pentru un număr de 43 copii cu dizabilităti de care se ocupă Asociația CONIL. În lipsa unei școli gimnaziale (pe care asociația se zbate să o deschidă în toamnă), absolvenții clasei a IV-a ai școlii primare vor fi nevoiți să meargă într-o scoală specială acolo unde există un singur psiholog la peste 800 de copii. Astfel…orice cunoștințe dobândite în ciclul primar vor fi uitate în foarte scurt timp. Dincolo de orice dizabilitate, există o abilitate ce trebuie descoperită, incurajată și promovată!

De 10 ani, Asociația CONIL ajută copiii atipici să învețe, să se integreze în colectivități, să-și atingă potențialul și să exceleze în activitățile preferate. Au început cu resurse puține, dar au avut mereu planuri mari, așa că, în prezent, furnizează servicii educaționale și terapeutice pentru câteva sute de copii speciali. 60 dintre ei învață în Școala lor primară.

La școală, copiii speciali se confruntă cu diverse greutăți

Ca stat european, România are legislație pentru educație incluzivă, iar școlile românești fac mari eforturi pentru a furniza servicii de calitate, în mod egal, pentru toți copiii. Totuși, părinții le-au semnalat de-a lungul timpului o serie de greutăți cu care se confruntă la școală copiii lor atipici. Aceste probleme apar pentru că școlile sunt adesea supraaglomerate, profesorii trebuie să facă față unui număr mare de elevi, iar copiii cu cerințe educaționale speciale se adaptează cu dificultate în aceste condiții. Ca să beneficieze cât mai mult de oportunitățile oferite de un sistem educațional, copiii atipici au nevoie de spații mai liniștite, de mai multă atenție și de profesori cu pregătire specială.

Trimite un SMS la 8843 și pui o cărămidă la construirea primei școli gimnaziale incluzive deschisă tuturor copiilor!

Donații se pot realiza în conturile Asociației Centrul de Performanță Before& After School CONIL:

  •  RO57RNCB0076119001180001, cont LEI, BCR
  •  RO03RNCB0076119001180003, cont EU, BCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *