Noul Land Rover Discovery – bun venit în România!

Admirat pentru prima oară la Salonul Auto de la New York, în 2014, apariţia acestui model a prezentat direcția în care se îndreaptă întreaga gamă de modele Discovery și a anunţat o schimbare majoră a celui mai versatil SUV Land Rover. Design-ul revoluționar conferă modelului Discovery un aspect dinamic, cu suprafețe finisate și detalii atent executate, proiectate pentru a-i încânta pe clienți la nivel emoțional.

IMG_0786

Gama de modele Discovery s-a remarcat întotdeauna prin spirit de aventură, iar noul model oferă o reinterpretare semnificativă a celor 27 de ani de istorie și spirit practic, cu un design sofisticat, care păstrează detalii ale modelelor anterioare, dar vine totodată cu elemente noi, inovatoare.

IMG_0875

Elementele de design specifice includ plafonul în trepte, specific ultimelor 4 generații de Discovery și care asigură o soluție elegantă pentru o nevoie practică. Plafonul în trepte optimizează spațiul disponibil în zona capului pentru pasagerii de pe rândul 3 de scaune.

m2

Integritatea tehnologică și de design Land Rover asigură Noului Discovery posibilitatea de a permite transportul a 7 adulți, într-un format de caroserie de tip SUV, cu o lungime mai mică de 5 metri (4.970 mm). Ambele scaune de pe rândul 3 dispun de puncte de fixare ISOFIX (în total 5), pentru ca familiile cu mulți membri să poată amplasa scaunele pentru copii pe cel mai potrivit loc, în funcție de nevoi.

IMG_0802

Ediția limitată „First Edition” reprezintă tot ce are mai bun de oferit Noul Discovery. La nivel global vor fi disponibile doar 2.400 de autovehicule, cu elemente exclusive precum ornamentele din aluminiu Cartography ale ușilor și planșei de bord, siglele speciale, combinațiile de culori îndrăznețe și o listă cuprinzătoare de dotări standard.

IMG_0851

O noutate absolută pentru segmentul Discovery o reprezintă cheia inteligentă tip brățară, Activity Key, un echipament sofisticat care permite clienților să se bucure de activitățile sportive și hobby-urile active, fără să fie nevoiţi să utilizeze cheia standard. Dacă țineți cheia inteligentă tip brățară în dreptul literei D a emblemei Discovery de pe hayon, vehiculul se încuie, iar cheia obișnuită se dezactivează și poate fi lăsată în habitaclu. Acest lucru permite clienților să practice activități precum înotul, alergarea, călăria sau diferite jocuri, fără să-și facă griji cu privire la securitatea vehiculului.

IMG_0930

Eforturile depuse pentru dezvoltarea soluțiilor de depozitare ingenioase ale Noului Discovery au fost dublate de atenția acordată spațiului pentru bagaje. Volumul maxim de încărcare al acestui SUV premium este de 2.500 litri, cu 1.231 litri în spatele rândului 2 de scaune, iar platforma interioară multifuncțională, acționată electric, asigură versatilitatea pe care o așteptați de la un vehicul cu sigla Discovery.

IMG_0817

Garda la sol de 283 mm (mai mare cu 43 mm faţă de generaţia anterioară) și adâncimea maximă de trecere a vadului, de 900 mm (mai mare cu 200 mm decât generaţia anterioară), îi permit unui Discovery să se facă remarcat, oferind încredere maximă la abordarea șanțurilor umplute cu apă și a drumurilor inundate.

Gama completă de tehnologii pentru deplasarea în teren accidentat asigură Noului Discovery abilități excelente în off-road, care pot fi exploatate chiar și de șoferii neexperimentați. La acționarea butonului rotativ, sistemul Land Rover Terrain Response 2, cu mai multe moduri, optimizează o serie de setări, de la sensibilitatea accelerației la momentul schimbării treptelor de viteză, pentru a se adapta la condițiile de deplasare. În situaţii de teren foarte dificil, All-Terrain Progress Control (ATPC) poate fi programat pentru a menține în mod automat o viteză mică de deplasare, selectată de șofer. Tehnologia inteligentă permite șoferului să se concentreze exclusiv pe manevrarea vehiculului în timpul evitării obstacolelor, fără să fie distras de acționarea pedalelor de accelerație sau de frână și poate fi utilizată, de asemenea, la facilitarea pornirii de pe loc pe suprafețe alunecoase.

IMG_0906

Noul Discovery dispune de gama eficientă de motoare Jaguar Land Rover cu 4 și 6 cilindri, diesel și pe benzină, cuplate la o cutie de viteze automată ZF cu 8 trepte, care schimbă vitezele lin și rapid. Acestea includ:

  • Prestigiosul motor diesel Ingenium Td4 , cu 4 cilindri în linie, de 2,0 litri, ce dezvoltă o putere de 180 CP și este cel mai eficient din gamă, cu un consum de combustibil în ciclu combinat de 6 l/100 km și emisii de CO2 începând de la 159 g/km* – o reducere cu 22%, comparativ cu generația anterioară;
  • Varianta mai puternică, twin-turbo, a motorului diesel Ingenium Sd4, cu 4 cilindri în linie, ce dezvoltă o putere de 240 CP și un cuplu impresionant, de 500 Nm, cu un consum de combustibil de 6,4 l/100 km și emisii de CO2 începând de la 165 g/km;
  • Dieselul Td6 în 6 cilindri, ce dezvoltă o putere de 258 CP și un cuplu de 600 Nm, pentru a asigura performanțe, tracțiune și eficiență îmbunătățite;
  • Pentru adepții motoarelor pe benzină, Land Rover pune la dispoziție motorul Si6, un V6 de 3,0 litri supraalimentat, care dezvoltă o putere de 340 CP și un cuplu de 450 Nm, pentru a asigura performanțe și forță de tracțiune impresionante.
  • IMG_0888

Preţul de pornire este de 41.000 EUR + TVA, pentru motorizarea 2.0L TD4, 180CP, nivel de echipare S.

Foto: Ion Coța

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *