Mitsubishi Eclipse Cross

 

Eclipse Cross este o fuziune între aspectul unui coupe şi mobilitatea dinamică a unui SUV cu stilul şi performanţele proprii Mitsubishi. Alte caracteristici distinctive sunt design-ul ce motivează şoferul să se urce la volan, conectivitatea ce te împinge spre noi aventuri şi tehnologia de control pe toate roţile, care furnizează senzaţia liniştitoare din timpul condusului ce promite o experienţă plăcută.

Potrivit temei sale de dezvoltare, „Shape of Inspiration – Forma Inspiraţiei”, Eclipse Cross încorporează multe caracteristici pentru a furniza o experienţă care inspiră şi satisface minţile iscoditoare ale tuturor celor care doresc să se bucure de viaţă în mod inteligent şi activ.

Forma clară şi dinamică de coupe Mitsubishi se distinge prin: profilul conic cu conturul distinctiv şi caracterul puternic; geamul din spate adânc înclinat spre faţă; forma uşii portbagajului şi consola scurtă din spate şi apărătoarele musculoase care te duc cu gândul la imaginea unui atlet puternic.

2018-mitsubishi-eclipse-c-30_1600x0w

Conceptul MMC al designului frontal Dynamic Shield (Scut Dinamic) face referire la forma scutului protector obţinută vizual de zona centrală neagră ce reprezintă o grilă neagră de radiator, simbolizând performanţele maşinii. Zona neagră este învăluită din trei direcţii – din partea stângă, dreaptă şi de jos în sus. Scutul Dinamic exprimă funcţionalitatea frontului şi spatelui în rolul său de protejare a oamenilor şi a maşinii.

mitsubishi_eclipse_cross_1

Designul agresiv al spatelui se distinge prin stilul aproape cubist creat în jurul luminilor din spate montate la înălţime şi alungite şi prin divizarea orizontală a geamului din spate înclinat spre faţă în două porţiuni. Când sunt aprinse, luminile tubulare LED pentru frână şi stopul central LED montat la înălţime formează o bară unică de lumini dispusă pe tot spatele, conferind vehiculului Eclipse Cross un aspect ghemuit şi stabil din spate.

O nouă culoare roşie de caroserie se alătură paletei. Sunt aplicate întâi straturile standard argintiu şi transparent şi apoi lipite prin ardere. Apoi se aplică un roşu semi-transparent şi un strat transparent, lipite şi ele prin ardere. Saturaţia ridicată a culorii şi intensitatea create oferă o finisare de înalt rafinament.

Bordul orizontal, ornamentele argintii şi schema de culori monotonă negru/argintiu creează un interior rafinat care este în acelaşi timp dinamic şi sportiv. Cu sistemul său audio cu afişaj subţire şi afişajul la nivelul ochilor, habitaclul futurist emoţionează şoferul vehiculului.

2018-mitsubishi-eclipse-cross_100593727_m

Maximizând utilitatea spaţiului pentru bagaje fără a afecta forma stilată de SUV coupe, bancheta din spate e divizată 60:40 cu reglare prin glisare şi înclinare. Pe lângă faptul că pasagerii din spate au suficient spaţiu la picioare, aceştia pot să adopte poziţia favorită şi să se bucure de drumurile lungi având mult spaţiu în zona superioară, în ciuda unei siluete a vehiculului care coboară spre spate.

2018-mitsubishi-eclipse-cross-3

Eclipse Cross este dotat cu sistem Smartphone Link Display Audio, un touchpad controller*3 şi afişaj la nivelul ochilor  (HUD)  care permite şoferului să se ocupe şi să interpreteze diverse tipuri de informaţii mai uşor şi mai în siguranţă.

Smartphone Link Display Audio suportă Apple CarPlay*4, cel mai inteligent şi mai sigur mod de a utiliza iPhone*4*5 în maşină. Şoferul poate folosi Siri*4 sau SDA pentru a obţine instrucţiuni, pentru a efectua şi primi apeluri, pentru a accesa mesaje text şi a asculta muzică, totul într-un mod care îi permite să rămână concentrat la şosea. SDA suportă şi platforma

Android AutoTM*6, care furnizează operarea controlată de voce a Google MapsTM,*6 muzică şi alte aplicaţii.

Amplasarea touchpad controller în consola centrală permite şoferului să folosească SDA cu uşurinţă şi fără a fi nevoie să schimbe poziţia.

Afişajul de la nivelul ochilor (HUD) face condusul mai sigur prezentând viteza vehiculului, date de la sistemele de siguranţă active şi alte informaţii necesare într-un “eye-box” ce minimizează mişcarea ochilor şi oferă lizibilitate instant.

Eclipse Cross foloseşte un sistem 4WD care furnizează un cuplu optim preponderent către roţile din spate, în funcţie de situaţie şi de condiţiile de drum. Sistemul include funcţia MMC de control al dinamicii vehiculului Super All-wheel Control (S-AWC), care acum dispune de AYC*7 activat de frâne.

Mitsubishi-Eclipse-Cross1

Adăugarea unui lonjeron în 3 puncte în faţă şi utilizarea strategică a legăturii structurale în spate în particular, a îmbunătăţit rigiditatea caroseriei. Caroseria mai rezistentă şi optimizarea detaliilor suspensiei conduc la o manevrare exactă şi o stabilitate superioară a vehiculului.

  • Specificaţii Eclipse Cross
Lungime x lăţime x înălţime (mm) 4405 x 1805 x 1685
Ampatament (mm) 2670
Ecartament faţă/spate (mm) 1545 / 1545
Motor şi transmisie 1,5L injecţie directă turbo benzină / CVT
2,2L diesel turbo/ 8-speed AT
Mod de condus 4WD controlat electric

Eclipse Cross este un model strategic global care va fi introdus întâi în Europa în toamna acestui an, iar apoi în Japonia, America de Nord, Australia şi alte regiuni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *