Noul Hyundai i30 Wagon, prezent la Salonul Auto de la Geneva

Noul membru al familiei i30 se remarcă prin designul atemporal, asemenea modelului în cinci uși, completat de eleganță și versatilitatea caroseriei wagon. Această versiune va fi lansată în Europa în a doua parte a anului curent.

„Proiectata, dezvoltată, testată și fabricată în Europa, nouă generație Hyundai i30 reprezintă ADN-ul mărcii în regiune”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.

Dimensiuni generoase
Pe lângă designul elegant, Hyundai i30 Wagon dispune de o capacitate de depozitare de 602 litri, care poate ajunge până la 1.650 litri prin rabatarea banchetei din spate. Mai mult, al doilea membru al familiei i30 oferă spații suplimentare de stocare sub podeaua portbagajului. Lungimea totală a autovehiculului este de 4.585 mm, cu 245 mm mai mare decât cea a versiunii cu cinci uși.

Pachet de siguranță
Hyundai pune la dispoziția clienților cele mai noi sisteme de siguranță activă. Printre acestea se număra sistemul autonom de frânare (AEB), sistemul de monitorizare a atenției conducătorului auto (DAA), asistență la faza lungă (HBA), precum și sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (LKAS).

Cu ajutorul camerei frontale, AEB acționează în trei etape. Inițial, sistemul avertizează vizual și acustic conducătorul auto, aplicând automat o forță de frânare a cărei intensitate crește treptat, pentru a evita riscul unui accident sau pentru a reduce daunele atunci când o coliziune este inevitabilă. AEB poate fi echipat opțional cu funcția de detectare a pietonilor, care utilizează în plus senzorii radar frontali.

Sistemul DAA permite monitorizarea constantă a stilului de condus, cu scopul de a detecta orice deviație nedorită a direcției, care indică semne de oboseală, avertizând conducătorul auto printr-un semnal sonor și un mesaj vizual, afișat pe bord.

Funcția pilot automat inteligent (ASCC) menține viteza și distanța constante față de autovehiculul din față, acționând automat pedala de accelerație sau frână, la viteze de până la 180 km/h. În cazul în care traficul este blocat, sistemul aplică o forță de frânare pentru decelerarea vehiculului, accelerând în momentul în care se creează din nou spațiu.

Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD), împreună cu sistemul de asistență la schimbarea benzii de rulare (LDWS), monitorizează părțile laterale și spate ale mașinii și, în cazul în care este detectat un alt autovehicul, un indicator luminos de alertă este afișat în retrovizoarele exterioare.

Sistemul de avertizare la deplasarea în marșarier (RCTA) detectează vehiculele aflate în spate, atunci când autovehiculul este manevrat pentru ieșirea din spații de parcare cu vizibilitate redusă, avertizând conducătorul auto prin semnale sonore și vizuale.

La acestea se adaugă și funcția LKAS, care alertează conducătorul auto în cazul schimbării benzii de rulare fără acționarea semnalizatoarelor, la peste 60 km/h. Sistemul avertizează vizual și sonor, corectând proactiv poziția volanului, pentru a menține autovehiculul pe mijlocul benzii de rulare.

Funcția de informare asupra vitezei limită (ȘLIF) identifică indicatoarele din trafic referitoare la viteza maximă permisă, afișând detaliile atât pe ecranul sistemului de navigație, cât și pe instrumentarul de bord.

HBA permite dezactivarea în mod automat a fazei lungi în momentul în care este detectat un autovehicul din sens opus, pe timp de noapte.

Elemente de conectivitate
Ecranul tactil de opt inchi, disponibil pentru noul sistem de navigație, integrează elemente de conectivitate precum Apple Car Play, Android Auto și serviciile Live. În plus, modelul este echipat cu un încărcător wireless pentru telefonul smartphone prevăzut cu această funcție. Clienții pot opta, de asemenea, pentru un sistem audio cu un ecran tactil LCD de cinci inchi, care include cameră pentru marșarier, conectivitatea Bluetooth și funcția My Music.

Motoare eficiente
i30 dispune de o gamă variată de propulsoare. Autovehiculul beneficiază de trei motoare pe benzină și unul diesel de 1.6 litri, cu două nivele de putere (110 sau 136 CP). Noul propulsor turbo pe benzină de 1.4 litri, în patru cilindri dezvoltă 140 CP, iar cel de 1.0 litri T-GDi furnizează 120 CP (consumul preliminar de combustibil pentru Hyundai i30 Wagon în regim combinat este de 5.8-3.6 l / 100 km, cu emisii de CO2 de 95-135 g / km *).

Fabricat în Europa
Proiectată la Centrul Tehnic Hyundai Motor Europa din Rüsselsheim, testată la Nürburgring și produsă la fabrică Nošovice, din Republică Cehă, cea de-a treia generație a familiei i30 este construită având la bază infrastructura Hyundai din Europa, cu o vechime de peste 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *