Ioniq (tonic) by Hyundai :)

Hyundai prezintă gama Ioniq în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2017, cu accent pe ultima versiune care va fi lansată în Europa începând cu a doua parte a anului curent. Ioniq face parte din strategia Hyundai la nivel mondial, care susține lansarea a 14 autovehicule cu emisii reduse până în anul 2020, printre care cinci vehicule hibride, patru plug-în hibride, patru electrice și un model pe bază de pilă de combustie.


“Plug-în se alătură versiunilor Hibrid și Electric, completând familia Ioniq. Clienții au astfel posibilitatea de a opta între trei tipuri de motorizări electrice, fără a face compromisuri în privința designului și a caracteristicilor de conectivitate”, a declarat Jochen Sengpiehl, Marketing Vicepreședinte al Hyundai Motor Europa.
Încă de la lansare, care a avut loc în a doua jumătate a anului 2016, Ioniq a câștigat treisprezece distincții în Europa, printre care mai multe titluri “Masina Anului” în întreagă regiune, un premiu Red Dot Design 2016, precum și calificativul de cinci stele de siguranță la testele Euro NCAP.
Versiunea Ioniq Plug-in
Ioniq Plug-in dispune de un nou propulsor Kappa 1.6 litri pe benzină, în patru cilindri, cu injecție directă, care oferă cel mai ridicat randament termic din clasă (40%), o putere de 105 CP și un cuplu maxim de 147 Nm. Motorul electric dezvoltă 45 kw (61 CP) și este alimentat de bateria litiu-ion polimer de 8,9 kwh. Conducătorul auto poate rula în oraș aproximativ 63 de kilometri în modul pur electric. Conform NEDC, în regim combinat se obțin emisii de CO2 de 26 g / km* și un consum de combustibil de 1,1 l / 100 km*.

Manevrabilitate și sisteme de siguranță
Ioniq Plug-in a fost proiectat pentru optimizarea dinamicii și a confortului la rulare. În acest sens, transmisia automată în șase trepte cu dublu ambreiaj contribuie la îmbunătățirea plăcerii de a conduce, sporind în același timp eficientă.
Noul model beneficiază de dotări avansate de siguranță, printre care sistemul autonom de frânare la detectarea pietonilor (AEB), sistemul de asistență la menținerea benzii de rulare (LKAS), sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSD), precum și sistemul de alertă a traficului din spate la deplasarea în marșarier (RCTA) și funcția de pilot automat.


În ceea ce privește siguranța pasivă, structura caroserie încorporează în proporție de 53% oțel de înaltă rezistență. beneficiază de o rigiditate pentru manevrabilitate, un grad ridicat de absorbție energiei de impact, cu deformare , cu scopul de oferi protecție pasagerilor cazul unui accident.

Design elegant elemente aerodinamice
La exterior, luminile de zi cu tehnologie LED, cu accente albastre , încadrate de . Designul aerodinamic permite obținerea unui coeficient remarcabil de numai 0,24 Cd.

Sisteme de conectivitate
Pentru veni întâmpinarea clienților cu un de dinamic, modelul Ioniq dispune de un ecran de 8 , care integrează elemente de conectivitate, precum Apple CarPlay, Android Auto, la care se sistemul wireless de încărcare telefonului mobil, serviciile Live Lifetime MapCare**, pentru actualizarea hărților sistemului software.
Ioniq dispune de bord cu ecran TFT de 7 , cu o rezoluție de 1.280 x 720 pixeli, care oferă informații despre , mod de rulare, navigație starea bateriei.


Ioniq Hibrid
Motorul electric modelului Ioniq Hibrid 32 kw (43.5 CP), iar cuplul maxim este de 170 Nm. Acesta este alimentat de o baterie -ion polimer cu o capacitate de 1.56 kwh, sub spate. cu propulsorul 1.6 GDi, puterea ajunge la 103.6 kw (141 CP) / 265 Nm, cu o de 185 km/h emisii mixte de CO2 de 79 g/km.

Ioniq Electric
Modelul Ioniq Electric oferă autonomie de 280 km, un cuplu de 295 Nm zero emisii, cu ajutorul bateriei -ion polimer de 28 kwh (conform NEDC). versiune este cu propulsor electric de 88 kw (120 CP), care transmite puterea la prin intermendiul unui reductor cu raport fix, asigurând de 165 km/h.


Garanție de 200.000 de kilometri pentru baterie
Pe garanția de cinci ani fără de kilometri, clienții care optează pentru noul Ioniq beneficiază de un pachet care include opt ani garanție / 200.000 de kilometri pentru bateria de tensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *