8 PAȘI PENTRU A DEVENI PRIETEN CU UN DIVORȚ

Divorțul nu e sfârșitul lumii! Este o alegere. Divorțul este una dintre experiențele vieții unor familii, o experiență din care poți învăța multe lucruri și te poți descoperi pe tine cu toată forța, iubirea, înțelegerea și încrederea interioară. Dumnezeu Iubește pe toți oamenii, indiferent dacă sunt căsătoriți sau divorțați și Ajută, dacă și ei își doresc, să fie vindecați, să își regăsească echilibrul și liniștea sufletească. Acest proces ar putea să nu fie tocmai ușor, pentru că se părăsește starea de confort cu care era obișnuit fiecare partener și se intră în necunoscut, în nou și de ce nu, în împlinire. Este un sentiment care în mulți ar putea stârni frica, dar în și mai mulți oameni curiozitate și libertate.

Deci, dacă am trecut printr-un divorț, cum putem să ne refacem, să creștem și să devenim oameni mai buni și mai sănătoși? Iată câțiva pași care v-ar putea ajuta să depășiți această etapă și să fiți convinși că nu există ”daca”  sau ”ce ar fi fost” ci doar ” vreau” și ”pot”:

  1. Recunoaște-ți ”pierderea”, dacă așa poți numi confortul instalat. La început, ești tentat să mergi în negare fie prin refuzul de a face față realității, fie prin îngroparea sentimentelor de mânie și durere. Deci, primul pas în refacere este de a ține piept situației și de a fi sincer cu sentimentele noastre.

 

  1. Acceptă-ți durerea că fiind normală. Durerea este calea prin care exteriorizăm sentimentele și înfăptuim o schimbare, ne motivează să cerem și să obținem ajutorul necesar pentru a ne vindeca și a avea grijă de noi înșine. Cum altfel să simțim mai profund bucuriile care vor veni, dacă nu prin depășirea durerii?

 

  1. Ai încredere că și acest moment va trece pentru că nimic nu este etern. Prin divorț este ușor să simțim că viața s-a terminat și că nu o să mai iubim niciodată. Ei, lasă! Cum să nu! Viața abia începe! Durerea va dispărea și vom ieși din această etapă mai sănătoși și mai maturi!

 

  1. Investiți durerea pe care o simțiți. Cea mai bună cale ar fi să o folosim pentru a ne motiva să evoluăm, să devenim persoane mai bune și apoi să sprijinim și să susținem alți oameni care trec printr-o etapă asemănătoare și au nevoie de ajutor. Avem mai mult timp să investim în noi, în mintea și în sufletele noastre!

 

  1. Acordă-ți timp pentru a te vindeca. Lucrând cu pași mărunți și având răbdare și încredere, soarele va străluci și mai puternic în ochii noștri!

 

  1. Iartă-te, pentru a fi liber! Dacă nu ne iertăm, păstrăm legătura cu trecutul și vom lua emoțiile negative în toate relațiile viitoare. Pentru a fi posibilă iertarea, scăpați de emoțiile negative, furie și durere; lăsați-le să iasă și să plece.

 

  1. Lasă trecutul în urmă și privește înainte. Fuga într-o altă relație prea curând ne face să evităm să ne confruntăm cu emoțiile despărțirii, ne face să uităm să ne limpezim și să înaintăm cu inima deschisă spre viitor. Trecutul ne-a adus unde suntem acum iar acum pregătim ce va urma!

 

  1. Nu uita niciodată că nu există clipă în care să fii singur! Dumnezeu este mereu cu noi, în sufletele noastre, oricând, oricum, oriunde. Orice lecție sau divorț poate fi felul în care Dumnezeu ne arată că e timpul să creștem și să evoluăm. Învățați ceva din relația pe care ați avut-o, păstrați amintirile minunate și nu uitați că ceea ce nu e rezolvat este destinat să se repete.

Nimic nu este întâmplător și toate au un moment al lor!

 

3 thoughts on “8 PAȘI PENTRU A DEVENI PRIETEN CU UN DIVORȚ

  1. Dupa 23 de ani de căsnicie, cu un băiat minunat, acum de 17 ani împliniți, luna următoare, pe 10 octombrie avem prima înfățișare. La tribunal 🙁 . Sunt „putin” pierdută, temătoare (ca să nu spun înfricoșată).
    Iti multumesc ca tu, un model pentru mine, m-ai ajutat să privesc dintr_un alt unghi toata această situație de viață.
    Te îmbrățișez, Roxana si îți doresc să ai parte de tot ceea ce ai tu nevoie!
    Cu admirație, Gabi!

    1. Iti doresc sa ai curaj s-o iei de la capat! Viata este prea scurta ca sa ne-o umplem cu amaraciuni. Fruntea sus, zambeste & mergi mai departe.
      Te imbratisez cu drag! 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *