Ziua Alfa

Totul s-a petrecut de curând, pe circuitul MotorPark din Adâncată, Ialomița. Un eveniment de sub umbrela AutoItalia pe care noi l-am botezat simplu, “Ziua Alfa”. Câteva ore în compania a două italience, zvelte, sportive și frumoase: Stelvio & Julia. Pesemne că italienii iubesc mult femeile, din moment ce multe din mașinile lor poartă nume de femei. 🙂

20170518104453_IMG_4238-01

Câteva ore am zburdat pe circuit doar cu ele două și deși ne-am fi dorit mai mult, ei bine, am primit probabil cât a fost posibil. Giulia a fost prezentă doar ca să țină companie mai noului model intrat pe piață: Stelvio. Dacă despre Giulia am mai scris, acum e rândul să așternem câteva vorbe despre Stelvio.

F87A1166

Apariția lui Stelvio era urmărea firească după succesul înregistrat de versiunile sport și supersport ale Giuliei.  Cu un design sportiv tipic Alfa Romeo, Stelvio moștenește AND-ul modelelor sport iar pe circuit, acesta nu a dezamăgit deloc, mai ales că folosește platformă Giorgio. Manevrabilitatea extraordinară sustinută de distribuția echilibrată a maselor dar și de suspensia exclusivă Alfalink, ne-a oferit o plăcere mare la condus, mai ales pe un circuit impecabil. Dotările ediției de lansare include tracțiune integrală Q4, scaune din tapițerie de piele, incălzite și ajustabile electric, inserții din lemn veritabil, jante din aliaj de 20”, volan imbrăcat în piele și padele din aluminiu montate pe coloană de direcție. Butonul de pornire este integrat în volanul imbrăcat în piele iar padelele din aluminiu sunt montate pe coloană de direcție.

20170518110200_IMG_4299-01

Frumoasă, compactă, impunătoare

Destul de “bine făcută, cu proporțiile 468 cm lungime, 167 cm inăltime și 190 cm lătime, Stelvio arată agresiv și bineneteles că a împrumutat nu doar platformă, ci și trăsăturile Giuliei. Cinci culori de caroserie sunt disponibile (Rosso Alfa, Grigio Magnesio, Blu Montecarlo, Nero Vulcano și Nuovo Bianco) și  trei culori pentru etrieri (negru, galben și roșu). Jantele de 20”, farurile cu BiXenon, geamurile spate ionizate și luminile de curtoazie din mânerele ușilor sunt, de asemenea, incluse în configurația First Edition. Pe langă asta, Stelvio este făcut din materiale moderne ultra-ușoare, inclusiv fibră de carbon pentru arborele cardanic și aluminiu pentru motoare, suspensie, capotă, aripile laterale, portiere și portbagaj.

_SSD1630

Interiorul este și elegant și sport, scaunele sunt imbrăcate în piele iar display-ul central de 8.8 inch este integrat sistemul Alfa Connect, cu navigație 3D integrată. Un al doilea display de 7 inch este montat în față șoferului și este completat de două joystick-uri rotative. Stelvio imprumută de la Ferrari selectorul DNA. Portbagajul cu volum de 525 litri dispune de închidere & deschidere electrică.

_SSD2465

La nivel de motorizări, cel mai important propulsor este 2 l turbo ce dezvoltă 280 CP la 5.250 rpm și un cuplu maxim de 400 Nm la 2.250 rpm, cuplat la o transmisie automată în 8 trepte cu tracțiune integrală Q4 . Stelvio bate 100 km/h în doar 5,7 secunde. Pentru cei mai sportivi fani ai mărcii, italienii au pregătit și versiunea Quadrifoglio V6 Biturbo de 510 CP, acesta fiind vârful de gamă pentru Giulia. Italienii se respectă și că orice „italiano vero”, se respectă dar este și scump, prețul lui Stelvio pornește de la 43.865 euro + TVA.

_SSD2449

Foto: Ion Cota / AutoItalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *