www.Luxury-Photo-Video.com - +40.786.044.044

Sportul este sănătate!

Sportul înseamnă endorfine. Endorfinele înseamnă fericire!

Mișcarea, punerea în funcțiune a tuturor mușchilor corpului are beneficii atât asupra trupului, cât și a minții și psihicului. Starea de bine se instalează în tot corpul și ajută la creșterea energiei pozitive, și nu la reducerea ei. Vi s-a întâmplat cel puțin o dată ca după ce ați făcut mișcare să simțiți că aveți mai multă energie decât înainte de a începe activitatea respectivă? Sunt sigură că da.

www.Luxury-Photo-Video.com - +40.786.044.044

Sportul contribuie atât  la înfrumusețarea corporală cât și la îmbunătățirea respectului de sine. O serie de studii internaționale au arătat chiar că exercițiile fizice pot juca un rol terapeutic în abordarea unui număr de tulburări psihologice.

Eu fac sport de cand eram de-o șchioapă; aveam 4 anișori când mama m-a dus la gimnastică ritmică. Pentru că eram prea înaltă pentru sportul acesta ( la 4 ani aveam înălțimea fetițelor de 10 ani :) ), am ales să merg la shotokan. Acolo am învățat la început să mă apăr, să mă autocontrolez și abia apoi să lupt. Câțiva ani mai târziu m-am apucat de handbal, sport pe care l-am practicat până la performanță și care m-a propulsat în lotul național de handbal. În urma unei accidentări grave la picioare, am fost nevoită să renunț la sportul de performanță, dar după perioada de recuperare am revenit în aceasă lume minunată a miscării, abordând voleiul si kick boxingul.

Foto: Adrian Stoicoviciu

Astăzi fac sport în mod constant; merg la sala de sport de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Având părinți sportivi, baschetul fiind cel care i-a adus împreună și pe drumul vieții, am avut de unde moșteni dragostea pentru sport și o împărtășesc și eu mai departe fetiței mele, care a prins drag de balet de la vârsta de 3 anișori. Acum practică și înot și volei. Și chiar o face cu mare plăcere. Este important să ne îndrumăm copiii spre o viață sănătoasă, să îi orientăm și să le dăm posibilitatea să își aleagă fiecare sportul care i se potrivește, care îi dezvoltă atât fizic, cât și mental și psihic; sportul care le aduce fericire și plăcerea de a-l practica.

IMG_2358

E important ca fii și fiicele noastre să aibă modele în viață, e important ca ei să renunțe la gadgeturi și să petreacă cât mai mult timp în aer liber, socializând, făcând mișcare. Bicicleta, trotineta, rolele, patinele și multe altele sunt utile  pentru o dezvoltare armonioasă.

Mens sana in corpore sano.

3 thoughts on “Sportul este sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *