Range Rover Velar, acum în România.

Premium Auto, importatorul oficial Jaguar și Land Rover pentru România, a prezentat cel de-al patrulea membru al familiei Range Rover, Velar, la clubul Stejarii Country Club (București).

IMG_2967

Creat de la zero pe baza arhitecturii ușoare, din aluminiu, specifice Jaguar Land Rover, Velar reprezintă un nou capitol în evoluția Range Rover. Noul model se remarcă printr-un design simplu, elegant și prin atenția acordată detaliilor. În dezvoltarea acestuia s-au folosit elementele specifice identității Range Rover, deschizându-se, totodată, drumul pentru generațiile viitoare de modele.

IMG_3003

Tehnologia avansată se îmbină cu designul contemporan, farurile cu LED fiind cele mai înguste utilizate până acum pe un model de serie Land Rover. Mânerele escamotabile ale ușilor subliniază designul sculptural, simplu și elegant și contribuie la obținerea unui coeficient aerodinamic de numai 0,32 – devenind astfel cel mai aerodinamic Land Rover realizat până acum.

IMG_2992

Pentru realizarea noului sistem multimedia Touch Pro Duo a fost utilizată o tehnologie care pune în evidență, în primul rând, designul și reprezintă cel mai spectaculos element din interiorul modelului Range Rover Velar. Touch Pro Duo dispune de 2 ecrane tactile de înaltă definiție, cu diagonala de 10” fiecare, perfect integrate în spatele unor suprafețe care devin vizibile doar în momentul în care sunt iluminate. Aceste afișaje intuitive și subțiri sunt perfect integrate în designul habitaclului și dau o notă avangardistă în acord cu linia exterioară a vehiculului. Toate aceste calități sunt completate de funcționalitatea modelului Range Rover Velar prevăzut cu un portbagaj generos, cu un volum de 673 de litri.

IMG_2987

Range Rover Velar dispune de un sistem de tracțiune integrală sofisticat, suspensie pneumatică integrală, gardă la sol mare, de 251 mm (213 mm pentru suspensie cu arcuri elicoidale), adâncime maximă de traversare a vadului de 650 mm (600 mm pentru suspensie cu arcuri elicoidale) și de gama completă de tehnologii Land Rover pentru controlul tracțiunii, care include Terrain Response 2 și asistență la înaintarea în teren accidentat.

IMG_2998

Motoarele diesel Ingenium, cu 4 cilindri, prietenoase cu mediul și rafinate, sunt disponibile în variantele de putere de 180 și respectiv 240 CP și se remarcă prin emisiile reduse de CO2 (142 g/km, conform normelor europene în ciclu combinat) și prin cuplul de 500 Nm. Celor de mai sus li se alătură noul motor Ingenium, cu 4 cilindri, pe benzină, care dezvoltă o putere de 250 CP și asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în numai 6,7 secunde. Ulterior, pentru Range Rover Velar va fi disponibilă o versiune mai puternică a acestui motor, de 300 CP.

IMG_2989

Motorul V6 diesel se remarcă prin cuplul extraordinar, de 700 Nm, care asigură accelerații și performanțe excelente în teren accidentat, precum și emisii de CO2 de numai 167 g/km, conform normelor europene în ciclu combinat. Motorul V6 pe benzină, supraalimentat, de 380 CP, îmbină performanțele extraordinare cu un sunet unic și permite modelului Range Rover Velar să accelereze până la 100 km/h în numai 5,7 secunde și să atingă o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic).

IMG_2984

Cele două game de bază Velar și Velar R-Dynamic cuprind  fiecare nivelele de echipare Standard, S, SE și HSE. De asemenea, clienții pot comanda pachetele exterioare Black și Luxury, care oferă o personalizare suplimentară. Dintre toate modelele Range Rover Velar, cel mai exclusivist este First Edition, disponibil pe toate piețele, însă numai pentru o perioadă limitată de un an.

Foto: Ion Coța

1 thought on “Range Rover Velar, acum în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *