FORD_2017_MUSTANG_01

Mai rapid și mai tehnologizat: noul FORD Mustang

FORD_2017_MUSTANG_04

Ford a dezvăluit noul Ford Mustang dedicat pieței din Europa – cu un design mai atrăgător, un motor sofisticat, îmbunătățiri la nivelul suspensiilor, sisteme avansate de asistență a șoferului și opțiuni suplimentare de personalizare pentru reprezentativul model sport.

Profilul lui Mustang, puternic și ușor de recunoscut, oferă acum linii mai agresive și mai atletice, îmbunătățite de tehnologia LED pentru blocurile optice de cele 11 nuanțe exterioare curajoase și de noile opțiuni în ceea ce privește jantele din aliaj. Ford anticipează că noul Mustang va avea cea mai rapidă accelerație din istorie, motorul V8 de 5.0 litri care dezvoltă 450 CP fiind cuplat cu noua transmisie automată Ford cu 10 trepte.

Adaptat pentru a se ridica la așteptările clienților europeni, caracterul dinamic al lui Mustang este optimizat cu ajutorul sofisticatei suspensii ajustabile MagneRide și al sistemului selectabil Drive Modes, care include opțiunea personalizabilă My Mode. Tehnologia evacuării cu supape active include inovatorul mod „Good Neighbour”, dezvoltat pentru a nu deranja vecinii la ore matinale sau noaptea târziu.

FORD_2017_MUSTANG_45

Tehnologiile avansate de asistență a șoferului de pe Mustang includ Sistemul de asistență pre-coliziune cu depistarea pietonilor (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection) și Sistemul de menținere a benzii de rulare (Lane Keeping Aid), care îmbunătățesc experiența la volan oferindu-i șoferului liniștea necesară la condus. Interiorul contemporan de nivel înalt vine cu materiale moi la atingere și cu un instrumentar de bord de 12 inci complet digital care le oferă pasagerilor o experiență de top.

 

Inconfundabilul Mustang

FORD_2017_MUSTANG_01

Exteriorul noului Ford Mustang este acum mai agresiv și mai atletic, conservând însă caracterul ușor de recunoscut filtrat prin mai mult de 50 de ani de producție a modelului. Profilul capotei este acum coborât și integrează prize de aer, iar combinația cu grila frontală revizuită îi oferă lui Mustang o față incisivă și agresivă, îmbunătățind în același timp aerodinamica.

Clare, luminoase și eficiente energetic, farurile, luminile de zi, indicatoarele de direcție și stopurile tri-dimensionale triple iconice beneficiază toate în standard de tehnologia LED în Europa, în timp ce proiectoarele de ceață LED sunt și ele disponibile pe Mustang. Ramele blocurilor optice frontale au fost restilizate pentru a se asorta cu forma trepezoidală a grilei superioare.

O gamă largă de opțiuni de personalizare le va oferi clienților Mustang din Europa posibilitatea de a ieși în evidență și mai mult. Sunt disponibile trei noi nuanțe metalizate îndrăznețe – Kona Blue, Orange Fury și Royal Crimson.

FORD_2017_MUSTANG_22

Noile jante de 19 inci din aliaj sunt oferite în mai multe variante de finisaj, fiecare cu propria sa personalitate, inclusiv Nickel, Ebony Black și Polished Aluminium.

Interiorul noului Mustang prezintă o atmosferă care tinde spre zona premium. Materiale noi moi la atingere sunt așezate pe fețele de uși, iar mânerele ușilor sunt finisate în aluminiu. Consola centrală este acoperită cu un material moale cusut manual într-o nuanță contrastantă, efectul rezultat fiind unul dinamic și de calitate superioară. Rama care înconjoară panoul de comenzi de pe bord este disponibilă în trei finisaje din aluminiu.

Un pachet interior Carbon Sport este la rândul său la dispoziția doritorilor pe întreaga gamă Mustang și include inserții Alcantara la nivelul portierelor și al scaunelor, un mâner din fibră de carbon al schimbătorului de viteze și o ramă din fibră de carbon pentru instrumentele de pe panoul de bord. Scaune cu tapițerie din piele, încălzite și aerisite și un volan încălzit sunt de asemenea disponibile în premieră la nivel de gamă, oferind un nivel de confort de top. Clienții care optează pentru scaunele Recaro din piele au acum opțiunea de a alege între trei nuanțe de culoare: Show Stopper Red, Midnight Blue sau Ebony.

 

Performanțe de vârf

Performanțele și experiența de șofat au reprezintă nucleul ADN-ului Mustang încă de la lansarea modelului, care a avut loc în 1964. Îmbunătățirile la nivelul motorului, al șasiului și al sistemelor tehnologice îi oferă lui Mustang posibilitatea de a pune la dispoziția clienților cea mai satisfăcătoare experiență de până acum.

FORD_2017_MUSTANG_17

Motorul Ford V8 de 5.0 litri a fost dezvoltat pentru a livra mai multă putere și pentru a oferi o plajă mai largă de turații decât până acum. Vârful de putere anticipat, 450 CP, este sprijinit de introducerea unei tehnologii duale complexe care oferă injecție directă de înaltă presiune și injecție multipunct la presiune scăzută, oferind astfel cuplu robust la turații mici.

Noul Mustang EcoBoost de 2.3 litri oferă 290 CP și vine cu o experiență antrenantă de șofat mulțumită funcției Overboost a turbocompresorului – care se activează în sarcină maximă pentru a oferi un plus de accelerație după fiecare schimbare superioară de treaptă – și noii transmisii automate cu 10 rapoarte.

Avansata cutie de viteze cu 10 trepte oferă eficiență în economia de carburant și o accelerație îmbunătățită. Sistemul electronic de control al transmisiei permite accesul la setări care optimizează performanța prin sistemul Drive Modes, iar sistemul adaptiv ce programează schimbările de treaptă îi permite transmisiei să se adapteze la schimbările condițiilor de rulare și să selecteze treapta optimă indiferent de situație – de la vitezele de croazieră la accelerațiile brutale pe linie dreaptă. Clapetele montate pe volan le oferă șoferilor control maxim la schimbarea treptelor.

Transmisia manuală cu șase trepte disponibilă pe ambele versiuni de motorizare a fost și ea îmbunătățită cu scopul de a oferi nivelul optim de cuplu. Pachetul Electronic Line Lock, care aplică doar frânele pe roțile din față, îi lasă șoferului posibilitatea de a roti doar roțile posterioare și este acum standard și pe motorul EcoBoost de 2.3 litri după ce anterior fusese disponibil astfel împreună cu motorul V8 de 5.0 litri. Acest sistem ajută la starturi de pe loc în condiții optimizate.

Inginerii Ford au crescut randamentul pachetului dinamic oferit de Mustang pentru a le pune la dispoziție clienților o experiență specială de șofat. Amortizoarele recalibrate îmbunătățesc stabilitatea în viraje, iar suspensia posterioară este rigidizată, reducând mișcările nedorite care apar în zonele extreme ale mașinii. Barele anti-ruliu mai groase controlează de asemenea flexiunile caroseriei și ale șasiului pentru o manevrabilitate precisă.

Mustang oferă două noi moduri de rulare selectabile prin sistemul Drive Modes pentru a-i ajuta pe șoferi să asorteze cu scenariul de moment controlul electronic al stabilității, răspunsul accelerației, schimbările de trepte ale cutiei automate, direcția și setările sistemului de evacuare cu supape active. Aceste două moduri se adaugă deja existentelor Normal, Sport, Track și Snow/Wet:

  • Drag Strip Mode optimizează performanțele pentru o accelerație rapidă la startul de pe loc și pentru timpi de top în concursurile de drag pe sfertul de milă.
  • My Mode le oferă șoferilor posibilitatea de a selecta setările preferate în ceea ce privește performanțele, dinamica și sunetul evacuării.

Noua tehnologie de evacuare cu supape active (Active Valve Performance Exhaust) le oferă în premieră celor de la volan posibilitatea de a ajusta notele sistemului de evacuare pentru a se asorta cu starea de moment sau cu contextul exterior. Inovatorul Good Neighbour Mode („Bunul vecin”) poate fi programat să limiteze automat sunetul evacuării în segmente pre-programate ale zilei pentru a nu-i deranja pe vecini în momentul pornirii legendarului V8 de 5.0 litri la ore matinale.

Tehnologie inteligentă pentru siguranță și confort

FORD_2017_MUSTANG_34

Mustang le va fi oferit clienților din Europa împreună cu o linie vastă de tehnologii de asistență a șoferului care includ Sistemul de asistență pre-coliziune cu depistarea pietonilor (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection), dezvoltat pentru a reduce severitatea sau chiar pentru a evita complet coliziunile frontale în care sunt implicați pietonii sau care implică alte mașini.

Clienții vor putea fi mai siguri ca niciodată în spatele volanului, fiind asistați de tehnologii precum Asistența pre-impact cu frână activă și detectarea pietonilor, Tempomatul adaptiv, Sistemul de menținere a benzii de rulare, Alerta la părăsirea benzii de rulare și Sistemul de detectare a nivelului de oboseală a șoferului.

Mustang va fi oferit în premieră cu tehnologia Cruise Control Adaptiv (Adaptive Cruise Control) și cu Sistemul de alertă în funcție de distanță (Distance Alert), acestea ajutând șoferii să mențină o distanță corectă față de vehiculul din față, dar și cu Sistemul de avertizare la părăsirea benzii (Lane Departure Warning), care îi anunță pe șoferi în momentul în care aceștia părăsesc accidental banda de rulare. Sistemul de menținere a benzii de rulare (Lane Keeping Aid) poate acționa volanul pentru a împinge mașina înapoi în interiorul benzii. Tehnologiile sofisticate disponibile acum pe Mustang vor contribui la un scor îmbunătățit în cadrul testelor de siguranță Euro NCAP.

FORD_2017_MUSTANG_16

Un instrumentar de bord LCD complet digital și personalizabil cu dimensiunea de 12 inci va afișa informații asortate cu modul de rulare selectat prin Drive Modes – sistem similar celui disponibil pe supercar-ul Ford GT – ajutându-i pe șoferi să scoată maxim din fiecare experiență în spatele volanului. Configurația ceasurilor digitale de bord se va schimba automat în funcție de modul selectat și poate fi programată de șofer să afișeze o gamă largă de cadrane colorate într-una dintre cele 7 nuanțe disponibile. Șoferii exemplarelor Mustang echipate cu display-ul digital de 12 inci vor avea ocazia de a vedea o premieră în industrie: o animație inspirată din jocurile video care se activează în momentul activării sistemului Electric Line Lock.

Noul Mustang oferă, de asemenea, sistemul de comunicații și multimedia SYNC 3, care le dă posibilitatea șoferilor de a-și controla telefoanele inteligente conectate, sistemul audio, navigația și funcțiile climatizării utilizând comenzi vocale conversaționale sau gesturi precum „pinch” sau „swipe” pe display-ul dcentral de 8 inch. Sistemul este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto™.

FORD_2017_MUSTANG_12

Livrările noului Ford Mustang către clienții din Europa vor debuta în 2018.

La Salonul Auto de la Frankfurt (IAA), ediția 2017, Ford a mai prezentat Noul Eco Sport și Tourneo Custom.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *