Nu căuta perfecțiunea. FII UNICĂ

Atunci când obiectivul fiecareia sau fiecăruia este de a ne face să arătăm mai bine în orice formă, primul gând care ne-ar veni în minte ar fi sigur o intervenție chirurgicală plastică. Ca toate celelalte, și chirurgia plastică implică multe aspecte pro și contra. Important este să ne gândim bine înainte de a lua o decizie, să fim siguri că asta  ne dorim cu adevărat și apoi să ne-o asumăm.

Spre deosebire de alte țări în care această ramură a chirurgiei este privită ca oricare dintre celelalte, la noi în țară a fost relativ recent definită ca specialitate de sine stătătoare și este încă un subiect tabu.

estheticon.ro

Deși există multe dezavantaje asociate chirurgiei plastice și estetice, avantajele ei le depășesc cu siguranță. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că multe dintre dezavantaje pot fi evitate prin medicina modernă. Testele și proiecțiile pot ajuta, de asemenea, să stabilească dacă persoana este un candidat viabil pentru a fi supus anumitor operațiuni. Sunt situații în care o mică procedură poate stimula în mod pozitiv stima de sine a unei persoane și poate face minuni în starea ei de confort fizic, moral și spiritual.

21534626_1798747616832486_1632413279_o

Avantajele chirurgiei plastice

Cel mai mare merit care poate fi atribuit oricărei operații cosmetice este satisfacția și bucuria iar singurul scop al acestei ramuri este de a obține un aspect frumos și, prin urmare, de a spori încrederea în sine.

Motivul din spatele chirurgiei plastice si estetice poate fi oricare, de la eliminarea semnelor din naștere sau cicatricilor neatractive până la mărirea sau micșorarea sânilor. Ea oferă, de asemenea, în totalitate sau parțial, forma și funcția pe care le-ar fi putut avea un organ sau o parte a corpului deteriorat.

21552344_1798755163498398_1929200938_n

Dezavantaje ale chirurgiei plastice și estetice

Riscul evident al unei interventii cosmetice este că poate avea un rezultat nedorit. Și, drept vorbind, nimeni nu vrea să cheltuiască o sumă substanțială pentru a arăta mai rău ca înainte sau pentru a fi afectat de efectele secundare implicate. Așa că, pentru a clarifica toate posibilitățile, consultați-vă medicul imediat ce ați luat o hotărâre și înainte de a vă planifica orice intervenție estetică. Unele rezultate pot fi nerealiste, în afara așteptărilor proprii.

Apoi, o intervenție chirurgicală implică și unele interdicții sau limitări pe toată perioada refacerii organismului, care pot afecta fizic sau psihic unele categorii de persoane. De exemplu, după o intervenție de mărire sau de micșorare a sânilor, este interzisă conducerea mașinii pentru 3-4 zile,  efortul fizic și sportul pe o perioadă de 1-3 luni, repausul și odihna sunt obligatorii pentru cel puțin o saptămână, ceea ce, pentru o persoană activă, poate fi un disconfort. Acestea sunt și motivele pentru care eu am amânat timp de 2 ani să fac o intervenție de mărire a sânilor. Cu toate că mi-o doresc foarte mult, lipsa sportului pe o perioadă atât de mare mă face să o tot amân.

adpm.ro

Chirurgia plastică este o chirurgie a prezentului și viitorului, care se va dezvolta paralel cu îmbunătățirea neîncetată a condițiilor de trai. Tot mai multe persoane vor vrea și vor avea posibilitatea să ceară o ”corectare” a unei zone a corpului pur și simplu pentru că vor să fie mai frumoși, să fie mai împliniți și să se simtă mai confortabil cu ei.

”Frumosul este obiectul universal al esteticii.” Nicolai Hartmann

 

 

Surse foto: adpm .ro; estheticon .ro; csid. ro .

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *