Un week-end de nota X …. Class

Întotdeauna mi-au plăcut pick up-urile, sunt mare fan al acestui tip de automobil iar din această categorie, cele mai spectaculoase îmi par cele americane. Gigante, cu motoare enorme, respirând putere. Însă iată, și europenii scot camionete care arată foarte bine și se mișcă pe masură. Una din ele și totodată cea mai nouă apărută pe piață este Mercedes X Class. Apărut anul trecut pe piața din România, X Class este prima camionetă din istoria Mercedes și este construită pe platforma lui Nissan Navara.

IMG_1138

Am ratat testul oficial organizat de importator, însă am avut mașina doar pentru mine, un week-end întreg. Încă de la început, recunosc că mi-a plăcut mult, deși are și câteva minusuri. Este normal, nu poate fi o mașină perfectă pentru că nu există perfecțiunea.

Modelul testat de mine este un diesel de 2,3 l (deocamdată singurul de pe piață), ce dezvoltă 190 CP, cu tracțiune integrală 4Matic, cutie automată cu 7 rapoarte.

IMG_3590

Și pentru că este iarnă, și mai ales pentru că am avut-o pe week-end, am profitat de acest moment și am făcut o plimbare până la munte. Pe asfalt, mașina este silențioasă, bine antifonată, mai puțin în momentul când o accelerezi brusc, unde la turații de peste 3000 rpm, motorul de 2,3 l  îți aduce zgomotos aminte că este un diesel. Ăsta nu este un lucru rău. Suspensia este destul de moale și confortabilă, ceea ce duce la un confort sporit, dar poate crea senzații neplăcute la virajele de viteză cu denivelări.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Și pentru că e normal să ne uităm și la consum, pot spune că noul pick-up a realizat un consum mediu extraurban de 9.3 l/100 km. Cu toate astea, să ținem cont de faptul că mașina este încă în rodaj, avea până în 1000 km totali parcurși. Cu timpul, probabil consumul va mai scădea, însă, cu toate astea, rămâne un consum decent pentru un pick-up.

MERCEDES-BENZ-250-0

Pentru cei foarte înalți, cabina lui X-Class este ofertantă, lăsând în spatele scaunelor din față loc și pentru pasageri. Pentru șofer, poziția la volan este excelentă. Dacă șoferul măsoară 1,92 m, acesta nu stă cu capul în plafon. Tot la capitolul dimensiuni, amintesc și garda generoasă de 202 mm ce opțional poate fi ridicată.

Din cele 3 versiuni de echipare pentru X-Class (Pure, Progressive & Power), am testat-o pe cea cu dotarea de top, Power. Dotările noii camionete sunt atipice pentru piața ei, aceasta devenind un pick-up de lux. Interiorul cu scaune de piele, inserțiile ornamentale din cabină, mențin X Class-ul în topul luxului și ne amintește că este vorba de un model cu „stea în frunte”.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz

Deși fac parte din dotările standard, sistemul automat Keyless-Go Start-Stop dar și camera 360 grade perfectă pentru mersul cu spatele sunt niște dotări care ar trebui să existe pe orice pick-up.

Să nu uităm totuși că X-Class este o mașină utilitară, ce-i drept una foarte luxoasă. Nu am transportat eu marfă și nici lucruri voluminoase, însă am constatat că bena poate fi un mod util de transport pentru cățeii mei. 🙂

IMG_3559

Capacitatea de încărcare a benei, ce are o lungime de 1,587 mm, ajunge la 1,1 tone. Dimensiunile mașinii sunt de 5,340 mm lungime, 1,920 mm lățime și 1,819 mm înălțime. Capacitatea maximă de tractare poate ajunge la 3,5 tone.

A fost un week-end frumos pe care l-am petrecut la volanul celui mai nou și mai luxos pick-up apărut pe piața din România. Prețul lui X-Class pornește de la 29.856 euro, fără TVA.

Abia aștept vara, când își va face apariția și noul motor V6 de 258 CP. Până atunci, GO X! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *