Habitat for Humanity România lansează campania: Salvăm Salvatorii!

Dragii mei,

În această perioadă dificilă, în care numărul cadrelor medicale din România infectate cu noul coronavirus a ajuns la 812 și se apropie de 1000, vin către voi cu o rugăminte. Vă îndemn să ne unim forțele din nou și să vă alăturați campaniei “Salvăm Salvatorii”, organizată de Habitat for Humanity România.

 

        Campania “Salvăm salvatorii” este o acțiune de strângere de fonduri pentru construirea noului Centru pentru Situații de Urgență din Moinești, jud. Bacău. Aici, personalul medical de la Serviciul de Ambulanță Moinești va beneficia de un spațiu decent și sigur de odihnă, pe care să îl folosească în siguranță în perioada pandemiei și după.

        La Centrul pentru Situații de Urgență din Moinești se vor retrage, după o zi obositoare de muncă, cei 33 de eroi salvatori, medicii și asistenți de pe ambulanță, care oferă sprijin și asistență de urgență pacienților din cele 11 localități ale județul Bacău, în lupta cu COVID-19.

         În acest moment, cei 33 de medici și asistenți, care au responsabilitatea a 65.000 de oameni din județul Bacău, își desfășoară activitatea în două imobile vechi, în condiții de siguranță și igienă improprii. Clădirile se află într-o stare avansată de degradare și nu dețin grupuri sanitare și nici nu sunt racordate la sistemul de canalizare.      

         Iată ce a răspuns unul dintre medicii echipei de la Situații de Urgență când a fost întrebat dacă salvatorii au și ei nevoie de ajutor?

         “O, da, sigur ca da! Cel mai tare avem nevoie de condiții omenești de lucru, de spații de lucru salubre, de mașini și echipamente de protecție. Doar că statul român pare insensibil la nevoile noastre. Și atunci, am învățat să strigăm după ajutor la societatea civilă. Am învățat să plângem la uși până când cineva ne va deschide și ne va asculta. Suntem dispuși să muncim voluntar pentru a ne construi clădirile de care avem nevoie ca să lucram în condiții europene.

Dar pentru asta ne trebuie ajutor. Și de asta am apelat la Habitat for Humanity România, cea mai activă asociație în domeniul social din zona în care ne găsim. Am și făcut împreună mulți pași, am început construcția unui centru comunitar în cadrul căruia va fi și sediul substației de Ambulanță Moinești, dar pandemia ne-a oprit. Ajutați-ne voi să finalizăm ce am început”, spune Dr. Florin Hiru, 46 de ani, medic SAJ Bacău, substația Moinești.

         Consider că este nedrept ca eroii noștri, cei aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus să nu aibă confort și siguranță după orele istovitoare de muncă.

       De aceea, mă adresez voluntarilor campanilor noastre și tuturor celor care au urmărit de-a lungul timpului acțiunile organizate de Habitat for Humanity România. Dragilor, este timpul să ne SALVĂM SALVATORII și să construim pentru medici, în timp record, un centru care să respecte normele igienico-sanitare atât de necesare mai ales acum, în împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

       Puteți ajuta la finalizarea în 6 săptămâni a noului Centru Comunitar pentru Situații de Urgență printr-o donație simplă, printr-o sponsorizare financiară sau prin materiale de construcții.

       Doar uniți și împreună vom reuși să ieșim biruitori din aceast război!

       Alăturați-vă campaniei “Salvăm Salvatorii” printr-o donație online, realizată direct pe site-ul habitat.ro la secțiunea “Donează”, pe Galantom printr-un cont de fundraiser sau contactați, telefonic ori prin e-mail, echipa Habitat for Humanity Romania pentru sponsorizări cu materiale de construcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *