Țiriac, din nou câștigător!

Modelul Cadillac Series 90 V16 din 1939 este marele câștigător al Concursului de Eleganță de la Sinaia, ediția 2017. 

Concursul de Eleganta Sinaia_Cadillac Series 90_Tiriac Collection (2)

Modelul Cadillac Series 90 V16, fabricat în 1939, aparținând Țiriac Collection, a fost desemnat marele câștigător al Concursului de Eleganță de la Sinaia, ediția 2017, care s-a desfășurat la Castelul Peleș. Acesta a câștigat titlul “Best of Show”, titlul la categoria “Antebelice Sedan” și premiul pentru cea mai bună restaurare la categoria “Vehicul Istoric Antebelic”.

Mașina a fost restaurată integral în atelierul Țiriac Collection, pe parcursul unui an și jumătate. Aceasta are caroseria numărul 1 dintre cele două unități produse în anul 1939. Caroseria poartă semnătura Fleetwood. În plus, mașina este dotată cu un aparat de radio “Motorola” original.

Cadillac Series 90 a fost produs în doar 8 exemplare.

Concursul de Eleganta Sinaia_Cadillac Series 90_Tiriac Collection (4)

Modelul Cadillac V16 este recunoscut astăzi ca fiind unul dintre cele mai bune automobile din epoca antebelică.  „The Classic Car Club of America” evaluează toate modelele V16  la categoria „CCCA Full Classics”, un rating rezervat numai celor mai bune automobile din perioada 1925-1948.

Concursul de Eleganta Sinaia_Cadillac Series 90_Tiriac Collection (3)

Concursul de Eleganță de la Sinaia este cel mai importat eveniment dedicat mașinilor de epocă din România și se află deja la cea de-a VII-a ediție. În competiție au fost înscrise 32 de automobile din 4 țări, la 6 categorii.

Concursul de Eleganta Sinaia_Cadillac Series 90_Tiriac Collection (1)

Țiriac Collection, prima galerie auto personală deschisă în România, situată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor nr. 289, reunește în permanență peste 150 de modele emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume.

Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00. Detalii suplimentare despre Țiriac Collection pot fi accesate la adresa  www.tiriaccollection.ro și pe pagina de facebook a galeriei.

Foto eveniment Ferrari F40_Tiriac Collection_16.02 (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *