Undă verde în Europa pentru Scania Driver Competitions

Scania incurajează șoferii de camioane de toate vârstele să participe la competiția Scania Driver Competitions (SDC) 2018-19 și să își etaleze aptitudinile în fața altor colegi, șoferi profesioniști de camioane. Obiectivul este de a atrage participanți din mai mult de 30 de tări europene în bătălia pentru marele premiu – un camion Scania nou, la alegerea castigătorului.

Scania S 500-13

În toamna aceasta și în primăvara viitoare, vor avea loc rundele regionale și naționale ale testelor teoretice și practice. “Scania se străduieste să ofere soluții sustenabile de transport, iar accentul pus pe șoferi este din ce în ce mai important”, spune Erik Ljungberg, Senior Vice President and Head of Corporate Relations Scania din Södertälje.

Pentru Scania, șoferul este unicul și cel mai important bun de valoare pentru siguranța în trafic și pentru economia transporturilor. Focusul de anul acesta pentru SDC sunt mediul, siguranța și economia de combustibil, precum și atragerea următoarei generații de șoferi. “ În competiții, am căutat întotdeauna să organizăm exerciții care scot în evidentă calitătile și care sunt esențiale pentru profesia de transportator. Economia de combustibil, siguranța și abilitătile de manevrare sunt lucruri pe care castigătorul trebuie să le stăpanească, pentru a câștiga concursul Scania Driver Competitions.”

Scania S 500-15

Anul acesta, limita de varstă impusă anterior, care permitea doar șoferilor de pană la 35 de ani să participe, a fost eliminată, iar Scania incurajează participarea tuturor șoferilor de camioane, indiferent de vârsta lor. Noutatea este că șoferii au acum șansa de a se califica pentru competiții prin performanța lor în timp, care este monitorizată de serviciile Scania Fleet Management (FMS).

Participanților li se va cere să își demonstreze abilitătile în conducerea defensivă, conducerea cu economie de combustibil, verificarea înainte de a porni la drum, securizarea mărfii, precum și cunoștințele în caz de incendii și salvarea vieții. Trebuie de asemenea să își arate talentul la diverse exerciții, ce includ boardwalk, knock the king, reverse z sau super z.

“Aceste exerciții se vor dovedi a fi grele, chiar și pentru un șofer extrem de abil. Scania recompensează acuratețea și buna judecată, mai presus de viteză, iar competițiile se referă la menținerea în mod sistematic a unui standard inalt”, spune Ljungberg.

Semifinalele regionale, care vor integra atât partea teoretică, cât și practică a concursului, se vor desfăsura în 5 dintre cele mai mari orașe ale României

  • Brașov: 7 septembrie
  • Cluj Napoca: 14 septembrie
  • București: 21 septembrie
  • Bacău: 5 octombrie
  • Arad: 19 octombrie

Finala natională va fi pe 4 mai 2019, iar cea europeană va avea loc la Södertälje, pe 25 mai 2019.

Pentru înscrieri și mai multe detalii, accesați website-ul competiției:

Scania Driver Competitions

image001

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *