Am făcut operație de blefaroplastie!

Ai auzit vorbindu-se despre operația de blefaroplastie (liftingul pleoapelor), dar nu știi în ce constă intervenția? O să îți povestesc din experiența mea. Săptămâna trecută, am făcut blefaroplastie prin radiofrecvență. 👁👁

Mi-au trebuit trei ani ca să spun DA, blefaroplastiei. O operație de care m-am temut mult, de aceea am tot amânat-o. În tot acest timp, musculatura pleoapelor mele a continuat să slăbească până când vederea mi-a fost obturată.

Blefaroplastie-roxana ciuhulescu-dr-elena martin (1)

Practic, ochii mei ajunseseră să se deschidă doar pe trei sferturi, iar vederea periferică să îmi fie afectată.  Asta mă obosea teribil, mai ales când avem mult de lucru pe calculator.

Bineînțeles, înainte de operație am cerut a doua opinie medicală. Mi s-a confirmat că blefaroplastia e potrivită situației mele. În plus, un amic de-al meu și-a făcut blefaroplastie dublă, la pleoapele superioare și inferioare și am văzut că nu rămân cicatrici. Operația lui a fost realizată tot de către Dr. Elena Martin

roxana ciuhulescu-dr-elena martin-blefaroplastie (2)

Și, iată-mă în cabinet, în ziua operației, unde pulsul îmi ajunsese la 80. Cu două ore înainte de intervenție am vrut să dau din nou bir cu fugiții. 😂Noroc cu încurajările asistentelor și puterea de convingere a Dr. Elena Martin, specialistul în chirurgie estetică care mi-a înlăturat, în trecut, alunițele periculoase de pe corp.

blefaroplastie-roxana ciuhulescu-3

Operația în sine a durat o oră. Anestezia a fost locală. Mai întâi, mi s-a aplicat local o cremă anestezică, după care, a fost realizată anestezia propriu zisă. Au urmat inciziile subtile, eliminarea stratului de prisos și închiderea locului prin suturi. În timpul procedurii am fost conștientă și mi s-au explicat pașii intervenției.

La final, mi-au fost puși plasturi mici și am stat preț de jumătate de oră cu gheață la ochi. Ulterior, am putut pleca acasă. Vederea nu mi-a fost afectată deloc. Într-adevăr, plasturii mi-au cauzat o stare de disconfort, de nervozitate, dar te obișnuiești și cu asta și treci peste. Aceștia mi-au fost scoși la o săptămână distanță, odată cu firele.

blefaroplastie-operație-roxana ciuhulescu-jpeg

Contraindicațiile și recomandările au fost simple

  1. Să nu mănânc nimic sărat, două zile, pentru că mi s-au administrat pastile cu cortizon,
  2. Să port toată vara ochelari de soare,
  3. Să folosesc două creme hrănitoare.

În cea de-a doua și cea de-a treia zi m-am umflat la ochi și pleoapa superioară s-a invinețit puțin. Practic, puteai să juri că am folosit un fard de culoare mov. Mi s-a explicat că în maximum 10 zile umflăturile se vor retrage, la fel și vânătăile, iar cicatricele o să dispară de la sine după câteva săptămâni.

jpeg 1

Una peste alta, de când mi-au fost scoși plasturii de pe incizii privesc lumea cu ochii larg deschiși și… E BINE!

Prețul intervenției de blefaroplastie este de 900 de euro dar mai multe detalii găsiți pe www.elenamartin.

blefaroplastie-roxana ciuhulescu-operație-liftingul-pleoapelor

Aflată pe locul trei în topul operațiilor estetice uzuale, Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală care urmărește repararea pleoapelor cu musculatură slăbită.

Blefaroplastia corectează pleoapele căzute și îndepărtează excesul de grăsime care se poate acumula deasupra sau sub pleoape.

Blefaroplastia te mai poate ajuta în situațiile în care:

  • pleoapele tale superioare sunt umflate sau lăsate,
  • pielea în exces a pleoapelor superioare ți-a afectat vederea periferică,
  • pleoapele inferioare prezintă exces de piele,
  • pungile de sub ochi sunt mari și evidente,
  • din cauza pleoapelor umflate și coborâte pari un om trist, obosit.

 

 

 

1 thought on “Am făcut operație de blefaroplastie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *