Korando, un SUV de 5 stele….Euro NCAP

Coreenii de la Ssangyong lucrează intens la notorietatea și imaginea brandului și odată cu lansarea noului Korondo, SUV-ul lor de 5 stele, anul 2019 se poate spune că a fost unul prolific pentru ei. Trei modele sub marca Ssangyong au intrat pe piața auto: pickup-ul Musso Grand, Tivoli și Korando.

Încă sunt români care cred despre SsangYong că este un brand chinezesc, poate și pentru că denumirea sună mai mult a produs chinezesc. În realitate, SsangYong este o marcă coreeană care proiectează și fabrică SUV-uri și vehicule 4×4 de peste 60 ani. Cumpărătorul de SsangYong este un fost posesor de SsangYongcare e familiarizat cu confortul precedentelor modele sau client nou, venit bineînțeles de la concurență și care sigur, nu este snob. Mașinile SsangYong sunt cu 10% mai ieftine decât ale concurenței și nu fac rabat la opționale sau confort.

A 4-a generație a SUV-ului Korando a fost dezvelită în fața publicului, anul acesta, la Salonul Auto de la Geneva, însă acum, în decembrie, acesta a intrat la vânzare și în showroom-urile din România. Primul test oficial a avut loc în Spania, la Madrid, iar azi, vă spun impresiile noastre despre cel mai nou model coreean.

Noul Korando dă de furcă concurenței: Hyundai Tucson, Kia Sportage sau Nissan Qashqai, raportul calitate-preț fiind primul atuu al SUV-ului de la SsangYong.

SUV-ul coreenilor, a venit pe piață cu un look tineresc, nu foarte futurist însă foarte plăcut la vedere. Nu ar fi stricat ca mânerele portierelor din spate să fie încorporate în caroserie însă, cu toate acestea, mașina are un design tineresc, contemporan. Grila mașinii și farurile complet noi, oferă noului Korando un look elegant, stilat, față de versiunea anterioară. Mașina este adresată familiilor tinere, cu copii. 

Interiorul este mai “wow” decât exteriorul. Odată intrat la bordul noului Korando, parcă nu-ți mai vine să ieși. Bordul îți captează toată atenția. Pasagerii beneficiază de lumină ambientală de culoare reglabilă. În plus, pragul ușilor este învelit pentru a menține hainele curate la urcarea și coborârea din mașină, iar mașina dispune de hayon inteligent cu acționare motorizată pentru comoditate. De la panoul mașinii, poți alege oricare din cele opt culori ambientale 3D. Liniile cromate orizontale, materialele de calitate premium dar și panoul de instrumente “smart audio de 8”, sunt doar câteva dintre plusurile noului model.

Era digitală și-a pus amprenta și aici, ecranul LCD color de 9” cu sistem dual de navigație Tom Tom și conectivitate Apple Car Play sau Google Android Auto, sunt doar câteva dintre plusurile lui Korando. Poți naviga ușor pe internet, fie că vorbim de Spotify, Amazon sau Waze, touchscreen-ul este de înaltă definiție și intuitiv. 

Noul Korando este suficient de spațios și are cel mai mare spațiu interior din segmentul său. Cu scaunul șoferului împins la maxim în spate, chiar și o persoană cu o înălțime de 1,92 cm are loc suficient pe banchetă și nu este incomodată de scaunul șoferului sau de plafon. Și apropos de genuchi, Korando deține airbag și pentru genuchii șoferului. 

La capitolul spațiu, trebuie amintită și capacitatea portbagajului, acesta variază de la 551 litri până la 1248 litri, cu scaunele din spate rabatate. Astfel, dacă familia plănuiește o vacanță îndelungată și are nevoie de mai mult spațiu pentru bagaje, o soluție ar fi adoptarea unei cutii portbagaj din carbon. 

Motorizări Korando, SUV-ul de 5 stele de la SsangYong

Korando 2019 dispune de două versiuni de motorizare: unul pe benzină complet nou de 1,5 litri GDI-turbo și unul pe motorină 1,6 litri. Noul motor de 1,5 litri GDI-turbo furnizează o putere maximă de 163 CP la 5500 rpm și cuplu maxim de 280 Nm la 1500–4500 rpm cu emisii CO2 de 154 g/km, în timp ce motorul diesel de 1,6 litri dezvoltă 136 CP la 4000 rpm și cuplu maxim de 324 Nm la 1500 rpm cu emisii CO2 de 130 g/km.

Cu transmisie automată, motorul diesel poate tracta 2 tone, sau de 1,5 tone cu alte motoare și transmisii. Ambele motoare sunt disponibile cu funcția automată start/stop la modelele cu tracțiune pe 2 roți cu transmisie manuală cu 6 trepte și transmisie automată AISIN cu 6 trepte.

Noul Korando a devenit un concurent redutabil, printr-un exemplu de tehnologie, siguranță și motorizări. De exemplu, din echiparea standard (Eco), Korando include oglinzi retrovizoare încălzite, reglabile și rabatabile electric cu semnalizatoare LED incorporate. Totodată, există pilot automat, lumini ambientale cu LED pentru habitaclu, prize 12V pe consolă central și portbagaj, sistem multimedia Smart Audio cu ecran sensibil la atingere de 8”, cameră video SD pentru mers în marșarier, funcții Android Auto & Car Play + IPOD +DAB + car-kit Bluetooth + E-Call și antenă DAB. 

Prețurile noului Korando pornesc de la 17.990 euro (preț promoțional) pentru versiunea ECO și ajung la 27.090 pentru versiunea de top, Premium. Pe lângă asta, Ssangyong oferă o garanție extinsa de 10 ani. 

Un lucru ar mai fi de zis: Korando, noul SUV de la SsangYong a obținut 5 stele la testele Euro NCAP și este primul model al constructorului ce a obținut punctaj MAXIM la testele de siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *