Noul Citroen C4 Cactus, aceeași Mărie, cu altă pălărie!

Lansat în martie 2014 la Salonul Auto de la Geneva, C4 era așteptat pe piață cu o nouă generație și iată că francezii l-au prezentat. Când toată lumea credea că vine pe piață un model complet nou, C4 a venit în 2018 doar cu un facelift, urmând ca în 2020 să vină pe piață complet schimbat.

CL 17.083.035

 

Lansarea noului model a avut loc în Franța, la Marsilia.

C4  Cactus este un hatchback situat între clasele mică și compactă, un model realizat nu pe platforma lui C4 cum s-ar crede, ci pe platforma lui C3, acesta fiind mai mic decât un Nissan Qashqai dar mai mare decât un Renault Capture. Pentru un pasager ce măsoară 1.92 m, să stea pe bancheta din spate este un calvar, acesta stând cu capul în plafon și cu picioarele răsucite. Luând însă în calcul poziționarea și prețul noului C4 Cactus, oferta de spațiu este mai mult decât decentă, pentru clasa lui.

IMG_9938

Și totuși, sloganul noului model este “Confort is the new cool” și bineînțeles că se bazează pe comfort, noul model fiind acum mai spațios. C4 Cactus dispune acum de scaune cu suport lombar ajustabil, ce au un strat suplimentar de spumă, devenind prima mașină din lume care dispune de noile scaune Advanced Comfort. Pentru a spori confortul, francezii au pus pe noul C4 Cactus și o nouă suspensie cu amortizoare hidraulice progresive, suplimentare la fiecare prindere a arcurilor elicoidale. Acestea au înlocuit clasicele suporturi de cauciuc de la partea inferioară și superioară a cursei roții.

Copyright William CROZES @ PLANIMONTEUR

La capitolul design și aerodinamică, francezii au renunțat la air bump-erele exterioare enorme de pe portiere, acestea fiind înlocuite cu unele finuțe, situate în partea inferioară a portierelor. Designul a rămas tipic Citroen, însă portierele și aripile  noului C4 au fost redesenate. Nici partea din spate a mașinii nu a rămas neschimbată, noul model are acum stopuri noi cu LED și efect 3D.

William CROZES @ PLANIMONTEUR

Plafonul vitrat arată spectaculos și creează senzația de mai mult spațiu, însă fără parasolar, acesta va încălzi prea tare mașina în sezonul estival. Noul model oferă 31 de posibilități de personalizare exterioară cu 9 culori de caroserie și 4 pachete de culori.

CL 18.005.086

Mașina este acum mai bine izolată fonic, geamurile sunt mai groase, luneta a fost încapsulată, panourile de deschidere sunt mai bine etanșate și s-a folosit material mai gros pentru izolarea podelei și a panoului despărțitor de compartimentul motor.

Planșa de bord este simplă și ușor accesibilă, cu o tabletă tactilă de 7”, situată central. Materialele folosite pentru bord sunt de o calitate mai bună decât la generația anterioară.

William CROZES @ PLANIMONTEUR

Deja uzuale dar opționale, de pe noul Citroen C4 Cactus nu lipsesc sistemele utile de asistență la condus precum: frânarea activă de siguranță, recunoașterea indicatoarelor rutiere, alerta pentru șofer, alerta pentru pauză, sistemul de asistență pentru unghiul mort, sistemul de avertizare la depășirea involuntară a benzii, asistența la parcare, camera video pentru marșarier, ajutorul la urcarea în pantă, iluminatul static de intersecție, accesul și pornirea în mașină fără cheie și control al tracțiunii.

CL 18.005.157

La capitolul motorizări pe benzină, noul C4 Cactus este disponibil în versiunea sa cea mai performantă cu motorul turbo PureTech 130 S&S echipat cu o cutie de viteze mecanică, cu 6 rapoarte. Motorul PureTech 110 turbo are  de asemenea cutie mecanică cu 5 rapoarte dar și cutie automată EAT cu 6 rapoarte. Mai este disponibilă și motorizarea PureTech 82, cu transmisie manuală. Pentru cei care preferă diesel, noul C4 Cactus dispune încă de la lansare de motorizările BlueHDi 100 BVM și BlueHDi 100 S&S BVM. În toamna acestui an, va apărea și un motor diesel combinat cu o cutie de viteze automată.

JLE_9918

Noul C4 Cactus rămâne un hatchback simpatic, care acum este mai spațios și mai confortabil. Prețul de pornire al noului C4 Cactus este de 16.950 euro, cu toate taxele incluse.

Caracteristicile noului Citroen C4 Cactus

Lungime: 4.17 m

Lățime: 1.71 m

Înălțime: 1.48 m

Ampatament: 2.60 m

Capacitate portbagaj: 358 l

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *