Ssangyong a lansat noul Korando

SsangYong a lansat cel mai nou Korando – cea de-a patra generație care poartă acest nume, dezvoltată din conceptul de design SIV-2 care a debutat la Salonul Auto de la Geneva în 2016. O să apară în showroomurile din România din decembrie 2019 și va fi urmat de un model pur electric EV bazat pe conceptul e-SIV.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 13

Noul Korando este încă o dovadă a schimbării fundamentale de direcție la care s-a angajat SsangYong. Korando are un design contemporan, o tehnologie de vârf, cele mai noi dezvoltări în domeniul siguranței și noi opțiuni de propulsie care vor include în curând și varianta electrică.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 10

SUV-ul Korando a fost revizuit complet pentru 2019, cu un design exterior complet nou, contemporan, interior rafinat, de calitate premium, sisteme de asistare a șoferului și de siguranță îmbunătățite și conectivitate de ultimă generație.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 1

Proiectată pentru a maximiza caracterul robust al mașinii cu o grilă nouă, aparte și un aspect nou al farurilor din față, SUV-ul se mândrește cu o înfățișare complet nouă.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 7

Noul SUV Korando este destinat familiilor tinere în căutarea unui stil de viață activă. Korando continua să fie atractiv pentru cei care au nevoie de o mașină care să reziste unei vieți de familie solicitante. Mașina de la SsangYong oferă cel mai mare spațiu interior din segment pentru copiii în creștere și un portbagaj de dimensiuni generoase pentru toate echipamentele de agrement, precum și pentru necesitățile zilnice.

Formă și funcție – stilul contemporan întâlnește practicitatea pură

Cu un stil exterior complet nou, dar cu linii laterale puternice ce par  sculpturale, aspectul frontal oglindește noul look SsangYong.

Aspectul actual este menit să atragă un profil de client mai tineresc, însă mașina rămâne extrem de practică, corespunzătoare necesităților familiei de azi.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 2

Mai lung, mai lat, mai jos și cu un ampatament mai mare decât modelul pe care îl înlocuiește, noul Korando are o lungime de 4450 mm, lățimea de 1870 mm, înălțimea de 1620 mm, cu un ampatament lung de 2675 mm pentru un confort mărit la deplasare.  Capacitatea portbagajului variază între 551 litri cu toate scaunele în poziție și 1248 litri cu scaunele din spate rabatate.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 5

Interiorul spațios oferă mai mult loc pentru cap și spațiu pentru scaunele din spate decât concurența, având un aspect premium high-tech.  De asemenea, este orientat către șofer, cu o serie de funcții cum ar fi un panou de instrumente cu smart audio de 8” și ecran LCD color de 9” cu sistem dual de navigație pentru a furniza toate informațiile necesare și scaun reglabil în patru direcții cu suport lombar pentru confort.

În același timp, pasagerii beneficiază de funcții ca lumină ambientală de culoare reglabilă și uși care învelesc pragul pentru a menține hainele curate la urcarea și coborârea din mașină, precum și hayon inteligent cu acționare motorizată pentru comoditate.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 6

Nivel înalt de siguranță

Datorită unui ansamblu de sisteme de asistare pasive și active, inclusiv cele mai noi tehnologii disponibile și numărului mare de airbaguri, inclusiv airbagul pentru genunchii șoferului, Korando va fi una dintre cele mai sigure mașini din acest segment. La testele EuroNCAP din vara acestui an a obținut un rating de 5 stele.

Sistemul avansat de asistare a șoferului și de siguranță cu care Korando este echipat include funcția avansată de frânare de urgență (AEBS). Sistemul este suplimentat cu cameră video și radar, asistență pentru menținerea pe banda de circulație, alertă la mișcarea vehiculului din față. Totodată, mașina este echipată cu alerte privind distanța sigură de urmărire și atenția șoferului, precum și asistență pentru faza lungă.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 4

De asemenea, dispune de funcția de detectare a unghiului mort, asistență pentru menținerea pe banda de circulație și alertă privind traficul în spatele automobilului, cu activarea automată a frânelor de către toate cele trei funcții dacă șoferul nu acționează frâna mai repede.

Conectivitate și tehnologie

 Având una dintre cele mai contemporane interioare și un panou de bord lat și ușor accesibil, noul Korando este plin de cele mai moderne tehnologii și conectivitate auto. Printre acestea se numără Apple CarPlay, Google Android Auto și un sistem de navigație prin satelit Tom Tom care este afișat pe ecranul principal și în cadrul panoului de instrumente pentru vizionarea în siguranță.

Propulsoare

 Automobilul va fi oferit cu două opțiuni de motorizare Euro 6d-temp de la lansare, un motor pe benzină de 1,5 litri GDI-turbo complet nou și un motor diesel de 1,6 litri.  Un motor pur electric EV este planificat să urmeze în viitorul apropiat.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 9

Noul motor pe benzină de 1,5 litri GDI-turbo cu un mers lin are capacitatea cilindrică de 1497 cmc și furnizează putere maximă de 163 CP la 5500 rpm și cuplu maxim de 280 Nm la 1500–4500 rpm cu emisii CO2 de 154 g/km.

Motorul diesel de 1,6 litri, foarte economic, puternic și curat, are capacitatea cilindrică de 1597 cmc și furnizează putere maximă de 136 CP la 4000 rpm și cuplu maxim de 324 Nm la 1500 rpm cu emisii CO2 de 130 g/km.

Motorul diesel de 1,6 litri cu transmisie automată oferă o capacitate de tractare impresionantă de 2 tone, sau de 1,5 tone cu alte motoare și transmisii.  Ambele motoare vor fi oferite cu funcția automată stop/start la modelele cu tracțiune pe 2 roți cu transmisie manuală cu 6 trepte și transmisie automată AISIN cu 6 trepte.

Tradiție și valoare

SsangYong proiectează și fabrică SUV-uri și vehicule 4×4 de peste 60 de ani și această a patra generație a modelului Korando beneficiază în mod semnificativ de această vastă experiență.

Adoptând un limbaj de design nou și mult mai contemporan, Korando îmbrățișează această nouă imagine de design, adaptându-l vremurilor moderne, în același timp având la bază experiența mărcii în fabricarea unor vehicule bine proiectate, robuste și fiabile.

Așa cum se potrivește experienței mărcii, este dotat generos cu elemente pe care majoritatea celorlalte mărci le oferă ca echipări suplimentare, contra cost. SUV-ul are un preț competitiv la lansare și va fi acoperit de cea mai extinsă garanția din segment pentru confortul clienților. Prețul pentru noul Korando lansat de SsangYong pornește de la 17.990 € (preț promoțional) – versiunea de echipare Eco și ajunge la 27.090 € – versiunea Premium.

ssangyong-noul-korando-roxana ciuhulescu 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *