Dodge RAM – Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple!

Pick-up-ul asta, indubitabil, întoarce toate privirile pe stradă. L-am văzut în trafic și mi-am zis “mamăăă, ce potrivit mi-ar fi!”. Nu știu daca pentru dimensiuni sau pentru accesorizare, cert este că mi-a placut mult. Și am zis că trebuie neparat să-l am și eu, măcar un weekend. Asa ca ai grija ce-ți doresti! 😊)

Montaj video: Eduard Antochi


Autocolantele de pe el cu Yakima mi-au adus aminte de echipamentul outdoor, iar Skullcandy îmi este atat de familiar că parca s-a născut odata cu mine. De cel puțin 10 ani sunt Skullcandy addicted, telefoanele mele au fost mereu “împerecheate” cu căști Skullcandy, iar toate cursele pe care am zburat, am ascultat muzică numai la ele. Cred ca în jumătate din pozele mele, apar cu căști diferite pe gat. Dar nu despre caști vreau să vorbesc azi, ci despre echipamentul Yakima de pe Dodge RAM—ul luat la test.
Eram asa bucuroasa când am plecat cu mașina din curtea H2O Sports Distribution și nu m-am gandit nicio secunda cum va evolua aventura asta, cu monstrul din imagini.

Cum am pornit de pe loc și am accelerat, am început să dau muzica tot mai tare, era atât de zgomotos RAM-ul că mă și gândeam cum o sa suport sunetul pana la Târgoviște. Zgomotul venea nu numai de la motorul gigantic V8 de 5,7 litri, cît si de la anvelopele cu profil offroad mari cât roata carului.

Am ales să merg la Târgoviște, mai exact la Sotanga pentru ca acolo, în septembrie, noi pregatim etapa a 6-a din Campionatul Național de Off Road si ca orice off roader care se respectă 😊, campingul este casa noastră și trebuie să ne asiguram toate condițiile, să ne fie cât mai placută șederea, normal. De fapt, de la această idee a plecat testul meu cu Dodge Ram.
Mi-am îmbarcat familia apoi am plecat spre Sotanga, Târgoviște. A fost ca o excursie cu sufrageria pe roți, ca da, RAM-ul este gigantic.

Odata ajunsi acolo, baieții au început să desfacă cortul Yakima SkyRise situat deasupra benei pick-up-ului. M-aș fi încumetat eu, însă treaba nu e chiar așa simplă, mai ales prima data. Cum baietii au deja experientă multă în treburi de camping, am zis că mai util ar fi ca eu să filmez de pe margine. Și asta am facut! Treaba a mers rapid, iar în maxim 20 minute, “casa noastră” era gata.

Cezar batea din „pinteni” că vrea în cort și bineînțeles că în urmatoarele secunde, amandoi eram cocoțați în “casa” din pădure și parcă eram ca în coliba unchiului Tom. Panorama din plafon ne-a făcut să admiram cerul și să urmarim veverițele. Ce putea fi mai frumos? Poate doar dacă aveam și toaleta la acelasi nivel. 😊)

Cortul SkyRise HD este un cort premium, pentru 3 persoane și este facut din material 600D Ripstop poliester cu o impermeabilitate de 3000mm, ceea ce îți oferă protecție indiferent de condițiile meteo. Salteaua cortului este din spumă și admit că este mai confortabilă decât salteaua mea de pe patul de acasă. Podeaua este rezistenta la abraziuni și permite legarea în condiții de vânt puternic. Rama cortului este din aluminiu, ușoară, rezistentă și ușor de montat.


Daca noi, doi adulti de aproape 2 m și un copil de 4 ani am încăput lejer în acest cort, pesemne că este suficient de spațios. Ca idee, masurile cortului sunt: lungime 2,43 cm, lățime 1,42 cm și o înălțime de 1,22 cm. Pretul acestuia este de 7,349 lei și chiar este la reducere, de la 8,099 lei.

Există și o anexă a cortului Yakima și este ca o cabină, o camera de depozitare sau adapost, în caz de furtună ce se așează în partea de jos, în continuarea cortului. Este impermeabilă și facut din nailon ripstop așa că te va feri de ploaie sau de căldură.

Și dacă tot sunt la alte accesorii de campare, trebuie neapărat să menționez și cutia de bagaje – RoofBox Yakima EasyTrip de 470 litri. Chiar daca pickup-ul RAM are bena mare în care ar intra multe bagaje, portbagajul Yakima este util pentru (aproape) orice model de mașină. În el poți transporta valize, trolere si alte lucruri voluminoase precum schiuri sau plăci de schi de pana la 1,50 cm. Cutia de bagaje cântareste 13,80 kg, se instalează fără alte unelte în doar 5 minute și suportă până la 75 kg.

Tot special pentru vacante, Yakima are în portofoliu și un GateKeeper, adică un suport de biciclete pentru benă. Exteriorul durabil din nailon protejează bicicleta, în timp ce suportul moale din pâslă păstrează vopseaua benei intactă. Leagănele integrate SitTight pentru biciclete adaugă stabilitate și protecție suplimentară pentru acestea.


Și daca tot vorbim de biciclete, e bine de știut că pentru călătorii sau aventuri în natură avem și duș. Mama și ce ”mișhto” este când vii murdar din padure, să ai cum să faci un duș cald! Dușul se numeste Yakima RoadShower și poate fi atașat la vehicul sau remorca, iar în vreme ce activitățile sunt în toi, apa se încălzește în rezervor, iar temperatura poate fi verificată prin termometru.

Weekendul Yakima, cum îmi place să-l denumesc, a fost diferit de orice test drive obișnuit pe care îl fac. A fost interesant să descopar și alte produse ce țin de campare, niște produse premium, accesibile ca preț și ușor de montat. Yakima este comercializat în Romania de H2O Sport Distribution, compania care aduce în țara noastră și brandurile Polaroid și Skullcandy. În America de Nord și în Australia, Yakima e un brand extrem de popular.

Și cu ocazia acestui test, m-am pregatit cu atât mai mult cu cât în perioada 8-11 septembrie, la Sotanga, lângă Târgoviște, pregătesc alături de colegii mei din clubul CORB44, a 6-a etapa din Campionatul Național de Off Road, așa cum vă spuneam și la începutul articolului 😊

Corb Adventure Days 2021

Vă aștept acolo să vedeți un adevărat spectacol offroad, unde 70 echipaje se vor intrece. Și cel mai probabil veți vedea în parcul auto și pickup-ul Dodge RAM echipat Yakima. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *