Un nou loc pe harta turismului de lux din România

Colegii de la Auto Bild m-au atras către o locație nouă pentru a filma cel de-al doilea episod din Test & Travel. Așa am ajuns în Jurilovca, la Razelm Luxury Resort, o destinație turistică de 4 stele, deschisă de numai două luni și care concurează cu orice recomandare turistică de lux din România, cel puțin în domeniul servicii și calitate.

Am parcat frumoasele BMW M340i Sedan FL și Honda Civic eHEV în fața resortului și am intrat în hotel. Managerul hotelului ne-a întâmpinat cu un zâmbet cald și ne-a îndrumat către recepție unde ne-au fost înmânate cardurile de la camere. Totul mirosea a nou, iar designul interior al resortului era făcut cu bun gust, fară kitsch-uri, așa cum am văzut în multe alte destinații high-level.

Cum foamea imi dădea tarcoale, am grăbit expedierea  bagajelor în cameră. De fapt, eram tare curioasă să văd cum arată camera, care era de fapt era un bungalow. Am fost transportată până acolo cu o mașină electrică de 6 locuri și când am ajuns, am avut surpriza să văd că bungalow-urile (10 la număr și frumos înșirate), erau cu vedere la apă (canale) și fiecare dintre ele avea jacuzzi propriu, exterior, cu terasă-ponton.

Primul gând a fost dacă mi-am luat costumul de baie la mine, însă pentru că nu avea nimeni altcineva acces la jacuzzi-ul meu, nici nu aveam nevoie de el. Ehh, oricum, eu îmi iau costumul de baie în toate deplasările.

Drumul către bungalow-uri îți oferă un peisaj splendid, ai timp să vezi păsările Dunării, să observi peștii sărind și să-ți imaginezi că ai putea să stai la pescuit, să faci o plimbare cu barca sau hidrobicicleta sau să mergi la sala de sport și spa. Iar lista activităților nu se oprește aici… dacă vrei, poti face și o plimbare- tur cu elicopterul, între sala de sport și drumul care duce către bungalow-uri, heliportul fiind super ușor de observat. Dacă ești pasionat de vinuri bune, un somelier îți pregătește și o degustare de vinuri.

Am intrat în restaurant și prima surpriză a fost că nu mirosea a mâncare. Gândul m-a dus ca acolo nu se gătește, că nu acolo e bucătăria, că suntem printre primii musafiri și poate că nu au gătit nimic. La cât îmi era de foame, n-aș fi zis „nu” nici măcar la o felie de pâine caldă cu unt.

Bucătăria era precum un acvariu, cu pereți de sticlă, astfel ca puteai să vezi din restaurant cum bucătarii pregătesc cu iscusință preparatele pe care urmau să ți le servească. Deci da, se gătea, dar totul era bine izolat, nu plecai cu miros de mâncare în haine. Apropo, am avut și onoarea de a mânca preparate gătite de celebrul chef Loren Mănoiu, despre care se spune că este vedeta resortului. Si chiar este o vedetă, îl puteti urmări și în celebra emisiune tv „Chefi la cutite”.

Loren ne-a gătit niște feluri de mâncare de și acum îmi lasă gura apă. Nu știu să descriu exact ce am servit, meniul fiind amețitor și extrem de diversificat, dar felurile erau cu pește și caviar, și ceva supă, apoi, da, asta țin minte, desertul: mousse cu dovleac. Eu care nu mă ating, in general de preparatele cu dovleac, am mâncat tot, n-am lăsat nimic.

Dupa cină, am fugit în cameră, am zis că este timpul pentru răsfățul numit jacuzzi, dar am căzut lată de oboseală. Pardon, am picat lungă până dimineața, când am fost trezită de o pasăre care lovea cu ciocul în acoperiș. Afurisita mi-a furat somnul cel mai dulce, dar bine a făcut, era timpul pentru o zi nouă și vorba aia “cine se scoală de dimineață, departe ajunge”. Și am ajuns!

După un mic dejun așa cum l-am vrut noi, ne-am urcat într-o barcă cu motor și duși am fost pe lacul Golovița. Am făcut concurs cu Tedi Iliescu, colegul meu de la Auto Bild că vom pescui și vom mânca ce prindem noi. Dacă cei de la hotel se bazau pe pariul nostru, rămâneam flămanzi până azi, că n-am prins nimic, doar ne-am „hăhăit” și ne-am agățat hainele cu cârligul de la undiță.

Mda, n-am prins nimic, însă mi-am zis că neapărat trebuie să cumpăr pește, să duc acasă, cel puțin „coana mare”(adică, mama), sigur mă va întreba dacă am adus ceva pește. Și îmi și imaginam cum, exagerat de mândră, i-aș fi adus pește prins de mine…vise, taică, vise!

Când am terminat calatoria pe apă si am devenit (din nou) tereștri, am încălecat ATV-urile resortului pentru o plimbare prin apropiere… mai mult colegii de la Auto Bild, că eu am hotărât să-i escortez cu M-ul. Nu de alta, dar vă jur, nici coafura nu voiam să mi-o stric, și nici machiajul să-l las în cagulă. Aia e, a fost bine și la volanul lui M340i, cu atât mai mult cu cât începuse ușor și să plouă.

La întoarcere, chiar înainte de cină, n-am ratat șansa de a ma bălăci în jacuzzi-ul bungalow-ului, spectacol din care n-au lipsit „bulbucii” și jocul de lumini aferent, și mai apreciat pentru că deja se lăsase întunericul. Apa avea temperatura de 40 grade Celsius, chiar dacă afară erau doar… 6 grade, însă totul a fost extrem de plăcut, mai ales că bucuria am împarțit-o în doi, cu soțul meu.

Despre proprietarii acestui resort am doar cuvinte de laudă! Ei vin din domeniul agriculturii și sunt pe locul 1 în Tulcea la distribuția de cereale. Au făcut o treabă excelentă în acest resort în care au investit 9 milioane de euro și care este într-o continuă dezvoltare. Anul viitor și-au propus să completeze oferta pentru bungalow-uri cu încă 20 de unități, iar în 3 ani să ajungă în total (hotel și bungalow-uri) la peste 150 locuri de cazare.

Locația este deschisa și în extrasezon și este superbă, un colț de RAI aproape de rezervația Deltei Dunării. Așa de mult ne-a plăcut aici încât am decis că vom veni și în formulă completă și de ce nu, chiar de Revelion.

P.S. Multumesc colegilor de la Auto Bild, curând vă vom prezenta “puiul” cu nr. 2 al proiectului Test & Travel, când veți vedea ce frumos îmbinăm testele de masini și călătoriile în România noastră frumoasă.

Foto: Auto Bild & Razelm Luxury Resort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *