Aventura la Păltiniș cu Maverick R

Atenție offroad-eri, în zonă se află o bestie!

Can-am Maverick R “mușcă” rău și te marchează de te face să-l visezi și noaptea. Cel mai puternic side by side a fost lansat și în România, la Păltiniș. Euronautica International l-a lansat fară mare tam-tam, ci doar momentan pentru presa de specialitate și pentru dealeri.


Aproape ca mi-a rupt capul “cobra”. Dezvoltă 240 CP dintr-un motor turbo Rotax 3 cilindri în linie, iar dacă pui și raportul cu greutatea de doar 1000 kg, simți repede cum îți fuge pământul de sub tine. Iar acolo, la offroad, unde el se simte cel mai bine, suspensiile s-au comportat exemplar, incredibil, iar garda la sol este mărită față de alte SSV-uri. Maverick R este făcut pentru a domina rally raid-ul și dupa multe competiții Dakar sau altele de nivel mondial ale frățiorului mai mic X3, ăsta mare va face mare vâlvă. Și mult deranj la podiumuri.


Designul său este revoluționar, consola arată ca a unei mașini premium, motorul este complet nou, la fel și turbina, iar schimbătorul de viteze este hidraulic și poate fi comutat și cu un deget. Capacitatea de răcire a motorului este de neegalat, susținută de doua radiatoare de înaltă performanță, plus un intercooler.
Poti opta și pentru una din cele 4 moduri de conducere: normal, sport, sport+ și customizat.


Ecranul tactil poate fi accesat și cu mănuși, iar dacă totuși prea mult noroi a invadat cabina (deh, nu are parbriz), comenzile le găsești și pe consola de bord sau pe volan. Apropo, e cel mai mare ecran din industrie. Standard ai și camera față și spate, însă dacă te “mănâncă” s-o accesorizezi, ai 72 de accesorii disponibile și 3 pachete de sisteme audio, cu 4 sau 6 difuzoare.


Ce mi-a mai placut la el? Pentru mine contează enorm și poziția la volan, confortul și vizibilitatea. Scaunele sunt mai sus, mai ergonomice și mai confortabile ca la alte SSV-uri.

Ce să zic? Eu de gătit…. mai bine conduc mașini.

Iar experiența asta a fost una plină de aventură în care am testat Maverick-ul în elementul lui, pe coasta de munte. Și recunosc, am avut și emotii. Pentru vreo doua zile, n-am mai simțit nevoia să merg la sală, am întărit bine fesierii. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *