SÂ NI vedem frumoși & sănătoși, doctore! :))

Cele mai multe dintre femeile pe care le cunosc si care au apelat la chirurgia estetica, au facut-o pentru marirea sanilor. Altele si-au ajustat nasul sau pometii, si-au facut abdominoplastii sau liftinguri faciale. Insa cert este ca la nivel de chirurgie estetica, operatiile de marire a sanilor sunt cele mai cerute.

Zilele astea, am participat la o operatie de micsorare a sanilor, denumite medical gigantomastie. „Treburile” erau chiar gigantice, niste sani enormi ce cantareau aproape 5 kg, o povara dusa de o femeie timp de 27 ani (varsta fiului ei). Femeia ce urma sa se opereze nu este orice femeie, este cea mai buna prietena a mamei mele si are 61 ani.

m2  IMG_0338

 

Aproape un an de zile am „negociat” cu ea sa scape de aceste poveri care o cocosase si iata ca am reusit. I-am promis ca voi fi alaturi de ea, ca am s-o tin de mana cand va intra in sala de operatie, ca ma va vedea inainte sa adoarma si ca voi fi langa ea si cand se va trezi. Si m-am tinut de cuvant!

Prietena mamei mele este ca o a 2-a mama pentru mine si deci am vrut ce este mai bine pentru ea. O iubesc, o respect si am vrut sa aiba parte de cel mai bun medic: Dr. Vitalie Stan.

Mai intai a avut loc prima intalnire, la clinica Arcalife, acolo unde dr. Vitalie avea s-o opereze. Arcalife este o clinica micuta si cocheta situata in Bucuresti, dotata cu aparatura de ultima generatie. Clinica este specializata pe chirurgie estetica dar si ortopedie.

A consultat-o si i-a dat o serie de analize de facut, plus ecografii. Pacienta nu mai este demult o pustoaica, insa are curajul a 10 tinere daca la 61 ani de ani vrea sa faca o asemenea schimbare in viata ei! 🙂

Toate analizele i-au iesit bine iar timpul s-a scurs repede, ziua operatiei sosise.

In dimineata operatiei, eram o gasca venita s-o incurajeze, receptia clinicii se umpluse de prietene si rude insa numai eu urma sa intru cu ea in sala de operatii. Operatia era programata pentru ora 11 dar noi ajunsesem la clinica la ora 10.

La 11 fix, asistenta ne-a invitat sa mergem in salon. Emotiile cresteau de la un minut la altul. Desi evitam sa-i arat emotiile (le avea si ea p-ale ei), in realitate inima mi-o simteam in gat, pulsul imi crescuse si incepusem sa transpir. Numai burta (deocamdata) imi dadea pace. La cateva minute, in salon a intrat si medicul anestezist Andreea Ciocanel, o doctorita frumoasa foc si pusa pe glume. Dupa verificarea ultimelor analize si a EKG-ului, doctorita a hotarat ca este timpul sa mergem in sala de operatii. Ne-am luat amandoua de mana si am pornit catre blocul operator. Picioarele incepuse sa-mi tremure…

IMG_0288

In blocul operator era o atmosfera vesela, asistentii ne-au zambit iar doctorul Nemer Kamal m-a imbratisat cu caldura. Ne cunoastem de ceva vreme, iar Nemer urma sa-l asiste pe Vitalie la operatie. La cateva minute, a intrat in sala de operatie si dr Vitalie Stan. Cu umorul lui dulce, cu atitudinea lui bonoma, ne-a determinat pe amandoua sa ne mai linistim. Asa este el, isi incurajeaza toate pacientele, le ofera si incredere, nu doar frumusete… 🙂

Mamuca fusese urcata pe masa de operatie iar eu eram langa ea. Incepuse deja procedura si stiam ca in cateva minute avea sa se linisteasca pentru ca urma sa adoarma. Pret de cateva minute am vorbit, am povestit de cum ne imbarcam pe un avion luxos si urma sa plecam in insulele Tahiti. Anestezia isi facuse efectul iar ea adormise. Am mangaiat-o apoi am iesit din operatie, nu am fost lasata sa asist la intubarea ei. Ulterior, medicul anestezist m-a chemat sa-mi spuna ca sunt pregatiti sa inceapa operatia.

Cand am intrat in sala, am constatat ca picioarele imi erau ca de guma, ochii cu greu ii stapaneam sa nu curga si recunosc, eram complet „inmuiata”. Mamica mea a 2-a, era intinsa pe masa de operatie iar eu ma straduiam sa alung orice spaima din minte. Imi spuneam doar atat: este pe mainile celui mai iscusit medic, pentru ca Vitalie Stan este cunoscut a fi un artist in domeniu. Imi era frica si pentru ca pacienta in varsta de 61 ani, inima ei nu mai era ca la fetiscana de 20 ani, un diabet ii dadea tarcoale de cativa ani, insa daca echipa de medici a decis ca e apta de o asemenea operatie, mi-am zis ca trebuie sa am incredere in ei.

m9  m5

Am facut cateva poze si am iesit din sala, n-as fi suportat sa vad urmatoarele imagini. In receptia clinicii, toti erau „fierti” si binenteles, toti m-au invadat cu intrebari. Dupa ce i-am linistit pe toti ca este bine, am plecat, operatia era de durata. Am avut noroc ca in aceeasi zi era si serbarea fetitei mele, absolvise clasa 1 si urma banchetul. Pret de 3 h am reusit sa ma deconectez insa ulterior, m-am intors la clinica, cu sufletul la gura.

Echipata corespunzator, am intrat cu viteza in sala de operatii. Operatia durase aproape 5 h si se incheiase exact atunci iar sala arata ca dupa un macel. Dr Vitalie isi tragea sufletul, statea obosit pe un scaun intr-un colt si imi explica cum s-a derulat tot. Am incercat sa evit sa privesc „detaliile” din sala de operatie privind-o doar pe ea, pe mamuca. Inca era intubata, si urma s-o trezeasca. Vitalie imi explica ca i-a pus si proteze de 360 ml, ca nu avea pe ce sa-i reconstruiasca sanii. Eram inmarmurita si totodata zambeam. Ironica e cateodata viata, cum le bestelea ea pe toate fetele ca isi puneau implanturi mamare si iata, la 61 ani avea sa poarte si ea o pereche. :))

m1
Dr. Vitalie Stan, obosit dupa o operatie grea.

Am mangait-o si am inceput sa vorbesc cu ea. Dupa vreo 25 minute a inceput sa se trezeasca si cu greu sa articuleze primele cuvinte. A trecut usor peste faza asta, nu s-a smiorcait de dureri, nu i-a fost nici (foarte) rau insa a avut o reactie ciudata cand a aflat ca are implanturi. Ups!, dintr-o data imi venea sa ies din post-operator, mi-a aruncat o privire taioasa insa m-a salvat repede chiar Vitalie, explicandu-i de ce a fost nevoit sa-i puna proteze.

1 h mai tarziu era deja in salon, inconjurata de copilul si prietenele ei cele mai bune. Zambea si era fericita, scapase de povara sanilor iar acum se purta ca o tinerica. Din coltul camerei priveam obosita acel „tablou” frumos iar in mintea mea imi rasunau 5 cuvinte: „am vazut si romani fericiti” :))

Multumesc Basarabia ca ne-ai dat un om asa de bun si priceput precum este Dr. Vitalie Stan! Un om de milioane pe care sper ca nu-l vom pierde prin strainatate. O fiinta iubibila, cu suflet cald, iscusit si care merita tot respectul nostru.

Multumesc intregii echipe Arcalife, sunteti profesionisti, nota 10! 🙂

1 thought on “SÂ NI vedem frumoși & sănătoși, doctore! :))

  1. Felicitari domnului dr.Vitalie Stan cat si intregului colectiv de la clinica Arcalife, pentru performanta medicala si daruirea sufleteasca fata de pacienti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *