START OFICIAL PENTRU CAMPIONATUL MONDIAL DE CULTURISM ŞI FITNESS, BISTRIŢA 2017

Organizatorii Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness 2017 au dat startul campaniei de promovare a competiției ce se va desfăşura în municipiul Bistriţa, în perioada 10-13 noiembrie 2017. În cadrul conferinței de presă organizate cu acest prilej, președintele Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Radu Emil Moldovan și primarul municipiului Bistrița, Creţu Ovidiu Teodor, și-au exprimat încrederea în președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, și consideră că evenimentul va avea un impact pozitiv.

2017_08_11_frcf_034

“Propunerea Federaţiei de Culturism şi Fitness vine pentru noi într-un moment în care încercăm să popularizăm atracţiile noastre turistice peste hotare, să atragem un număr cât mai mare de vizitatori şi să încheiem relaţii comerciale cu parteneri externi. Văd acest parteneriat foarte util. Aici nu mă refer neapărat la partea economică, fiind de notorietate că în acest sport sunt implicaţi oameni de afaceri extrem de potenţi care astfel vor ajunge la noi, cât la partea care priveşte strict sănătatea. Eu cred că prin acest campionat şi prin activităţile conexe vom da un nou imbold sportului de masă.” – Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

_LOTUL_ROMANIE

Campionatul mondial va reuni între 350 și 500 de sportivi din lume la categoriile juniori şi masters şi este primul organizat după o lungă perioadă în Europa. Ediţia anterioară a evenimentului s-a desfăşurat în Santo Domingo, Republica Dominicană, iar în decizia de alegere a municipiului Bistriţa, pe lângă factorul sportiv a contat şi potenţialul turistic al zonei, ţinând cont că, în general, fiecare sportiv participă însoţit de două persoane.

Prezentă și ea la conferința de presă, în calitate de reprezentant al firmei ce va organiza evenimentul, Roxana Ciuhulescu a prezentat o parte din activitățile conexe ce vor fi organizate pentru a promova atât evenimentul cât și culturismul şi fitnessul românesc.

2017_08_11_frcf_024
“Bucureştiul, Sibiul, Tîrgu-Mureşul sau Brăila sunt doar câteva dintre oraşele în care o să organizăm fitness maratoane, împreună cu alte activităţi specifice pentru a promova campionatul mondial, dar şi un stil de viaţă echilibrat. Iar acesta este un deziderat căruia m-am dedicat mereu, pentru că sportul înseamnă sănătate.” – Roxana Ciuhulescu, organizator al Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness

Federaţia Română de Culturism şi Fitness are experienţă în organizarea competițiilor internaţionale, fiind una dintre puţinele federaţii sportive care îşi asumă o asemenea răspundere. Sub tutela FRCF au fost organizate Campionatele Europene pentru Seniori la Constanţa, în 1996 şi la Braşov, în 2005. La Baia Mare în 2009 au fost organizate Campionatele Europene pentru Juniori, iar în 2015, sub coordonarea preşedintelui Gabriel Toncean, au fost organizate Campionatele Balcanice.

2017_08_11_frcf_017

“Având statutul de ţară organizatoare avem dreptul să înscriem 70 de sportivi ce vor încerca să se califice în finalele campionatului Mondial de Culturism şi Fitness, Bistriţa 2017. Sunt sigur că o să continuăm istoria plină de trofee a culturismului românesc şi cel puţin câteva medalii o să fie câştigate de lotul României” – prof. Gabriel Toncean, preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness

România este campioana en-titre la Fitness şi Bikini Fitness, prin triplul campion mondial Lucian Popa şi Ioana Şulea, iar lotul naţional a câştigat detaşat locul I pe națiuni în cadrul campionatelor balcanice de fitness desfășurate în Bar (Muntenegru). Evenimentul va fi organizat de către Federaţia Internaţională de Culturism şi Fitness, reprezentată de Federaţia Română de Culturism şi Fitness şi Federaţia Balcanică de Culturism şi Fitness, în parteneriat cu Ministerul Sportului şi Tineretului, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria Bistriţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *