Doi metri alunecând pe apă…..

Aventura Euronautica a început pe una dintre cele mai luxoase plaje din Paphos, pe valurile Mării Mediteraneene. Temperatura de 20 grade, soarele și atmosfera de vară, te făceau să uiți că ești la început de noiembrie. Apa avea și ea temperatură estivală: 20 grade. Ce putea fi mai frumos? 🙂

IMG_8334

Deși era a 3-a oară când testam un ski jet, nu aveam emoții, ba din contră, abia așteptam. Încălecând un Sea-Doo GTI, am ieșit lejer din port, la viteză mică. În larg însă, lucrurile se vedeau și se simțeau altfel. Valurile erau din ce în ce mai mari, la fel ca emoțiile.

IMG_4635

A fost o experiență incredibilă, de neuitat. Un eveniment frumos și elegant, bine organizat și cu multă distracție. De-a lungul acelei zile, am testat câteva ski jet-uri din gama Euronautica, în special cele construite pe noua platformă: RXT 230 , Wake Pro 230, GTX Limited 230/300 sau RXT-X 300.

IMG_8373

Mi s-a părut mare fiță să urci pe ski jet, să sari pe valurile mării și în același timp, să asculți muzică de pe telefonul tău personal, la volum maxim. Ambarcațiunile Sea-Doo beneficiază de primul sistem audio Bluetooth din industrie instalat de producător, complet rezistent la apă.

IMG_8558

„Jucărelele” astea marca Sea-Doo sunt ceva de vis, nu-ți mai vine să te dai jos de pe ele. Bașca, anumite modele Sea-Doo sunt dotate cu un scaun spate reconfigurabil ce  transformă ambarcațiunea într-o cameră de zi. Și pentru că este o ambarcațiune modulabilă, se poate configura și cu 3 locuri, unde doi oameni pot sta față în față pentru un picnic, de ce nu, în mijlocul mării. Pentru activități multiple, constructorul a prevăzut un spațiu de depozitare îmbunătățit, ce include un compartiment impermeabil, rezistent la șocuri pentru un telefon cu încărcător USB, precum și un spațiu de stocare frontal cu acces direct fără a fi necesar statul în picioare. În varianta cu scaunele strânse, ambarcațiunile Sea-Doo oferă cea mai mare platformă pentru pregătirea de înot sau snorkeling.

IMG_8290

La capitolul distracții extinse, Sea-Doo propune și pilon retractabil pentru amatorii de schi nautic. Dat fiind centrul de greutate foarte jos, a crescut implicit și stabilitatea ambarcațiunilor.  Sunt stabile și performante iar pentru 2018, BRP a anunțat o platformă complet nouă pentru cele șapte modele din familia Sea-Doo: GTX, RXT și Wake Pro. Lățimea ambarcațiunilor va fi cu 2 cm mai mare.

IMG_9110

Datorită chilei (coca ambarcațiunii) în formă de V adânc, s-a obținut o creștere a performanței și a confortului pe ape agitate dar și un control mult mai bun, la viraje.  Modelul 2018 va veni cu o scădere a greutății de aproximativ 40 kg, care provine dintr-o punte cu profil mai jos și din faptul că lungimea totală s-a scurtat cu 76 mm. Acest câștig (reducerea greutății) s-a transformat într-o îmbunătățire a accelerației de la 50 la 100 km/h, cu 17%, foarte utilă atunci când ambarcațiunea remorchează. Datorită materialului din care sunt construite ambarcațiunile (polytec), se asigură o greutate redusă, o rezistentă mărită la impact și zgârieturi și permite o accelerare mai rapidă cu 8%.

IMG_9320

Euronautica Internațional este importatorul și distribuitorul oficial în România și Republica Moldova al produselor BRP (Bombardier Recreațional Products) de peste 10 ani. Produsele BRP pe care le importă și comercializează în România sunt brand-uri recunoscute la nivel mondial: Can-Am ATV, Can-AM SSV, Can-Am Spyder, snowmobile Ski-Doo și Lynx, skijeturi de apă Sea-Doo, motoare de barcă Envinrude. Euronautica Internațional este și importatorul oficial în România al unor mărci de prestigiu precum: Jeanneau Yachts și Motorboats, Suzuki Marine, Glastron, Ranger și Zodiac.

www.euronautica.ro

Foto: Ion Coța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *