Sindromul melcului :))

„Pentru vacante, masina mea este si…casa mea.”

Este un motto pe care pana acum nu am avut ocazia sa-l inteleg pe deplin.

m11

Desi conduc noul Land Rover Discovery Sport inca din primavara, este prima data cand o iau special in vacanta (si) pentru…. accesorii. Organizarea Corb Adventure Days, etapa a 6-a din Campionatul National de Off Road (6-9 octombrie), mi-a oferit provocarea de a veni la Targoviste cu…cortul (ei bine, un altfel de cort). Pentru ca activitatile noastre se desfasoara in mare parte in padure, nu e nimic mai frumos decat sa ne adunam cu totii in camping.

IMG_3436

Ca sa ajungi acolo ai nevoie desigur de masina, iar daca tot esti in mijlocul padurii, intr-un camping, nimic nu e mai distractiv decat sa dormi in cort. Asa ca am pus la treaba Discovery Sport, mai ales ca detin un permis de conducere cu toate categoriile iar masina este echipata si cu un carlig de remorcare. Ce-i drept, remorca nu-mi apartine iar pentru asta trebuie sa multumesc colegilor mei din clubul CORB 44. „Sindromul melcului” este dat de rusoaica pe post de coada pentru Discovery, o remorca marca MAZ dotata cu echipament de campare out door marca Hanibal. 🙂

m3 m7

Nu e prima data cand scriu despre britanica mea, sunt cel putin 5 luni de cand o am si de cand ma laud cu ea. Insa acum m-a facut s-o conduc si s-o simt si altfel: echipata cu remorca. M-am bucurat ca un copil de aventura asta, a fost prima de genul asta si cu siguranta nu si ultima.

m15

Drumul pana la Targoviste nu e lung dar nici foarte scurt, iar soseaua de la Bucuresti si pana acolo este intr-o stare buna. Desi sunt un sofer profesionist si cu multa experienta, de data asta ma incercau niste emotii. Tot drumul am stat cu urechile ciulite la motor si la orice zgomot care mi se parea mie suspect, tinand cont de faptul ca trageam dupa mine o remorca de 500 kg (masa maxima admisa).

Sunt unii care sunt avizi dupa lux si nici in ruptul capului nu ar dormi in cort in mijlocul padurii, iar eu sunt un om care a umblat in toata lumea. Am stat la cele mai scumpe si fitoase hoteluri din lume dar frumusetea de a dormi in mijlocul naturii, nu se compara cu nimic. Si asa frumos mi s-a parut dimineata cand m-am trezit si am zarit botul lui Discovery Sport…! Parca imi zambea, chiar este o masina frumoasa si extrem de utila. Ei bine, frumoasa mea pe 4 roti seamana mult cu Range Rover pentru ca…..face parte din familie si merge pe noua tendinta de design.

m12

Masina nu este foarte noua, a aparut in toamna lui 2014 la Salonul Auto de la Paris si odata cu aparitia ei, britanicii au marcat un moment important in istoria de 66 ani a lui Land Rover, punctand finalul de cariera a modelului Freelander. Aparitia acestui model a inseamnat si introducerea pe piata a noului suv versatil in configuratia 5+2 locuri.

Constructia monococa a caroseriei este o combinatie de otel si aluminiu, extrem de solida dar si versatila in acelasi timp si este considerata de specialistii britanici cea mai usoara masina din clasa ei. Capota, plafonul, aripile din fata si hayonul sunt realizate din aluminiu pentru a reduce si mai mult din greutatea masinii. Aluminiu mi-a dat si batai de cap, oricat m-am straduit eu sa-i pun antena de comunicatii pe plafon, nu s-ar fi lipit decat poate cu super glue. :))

Este un Land Rover si cand spui LR, spui tehnologie 4×4 de cea mai buna calitate. Dupa lansarea ei am fost invitata si la primul test drive, eveniment ce a avut loc in Islanda. Am testat masina pe gheata, macadam, zapada, pante abrupte sau povarnisuri pline de pietre, prin noroi sau santuri insa de fiecare data, masina s-a comportat excelent fara sa piarda cuplu. Atunci nu aveam si remorca…. :))

m5 m14

De remarcat este si faptul ca poate intra in apa pana la 600 mm si poate urca o panta de 45 grade. Garda la sol este suficienta iar unghiul de atac al masinii de 25 grade protejeaza caroseria sa nu fie distrusa in timpul utilizarii pe teren accidentat. Tipul de selectie pentru terenul pe care ruleaza masina este similar cu cel de la celelalte modele Land Rover, selectia facandu-se similar. Ei bine, la Targoviste am reusit doar s-o balacesc prin albia unui rau iar asta s-a intamplat fara remorca. Merita si ea un rasfat, era foarte cald afara! 🙂

image

4 nivele de echipare pentru Discovery Sport: S, SE, HSE si HSE Luxury. De la SE , al 2-lea rand de scaune permite modularea de tip 60-40 (bancheta din spate poate fi pliata si in proportie de 40% sau 60% in functie de cerintele de transport pentru bagaje). Randul al 2-lea de scaune poate culisa fata spate, pentru a favoriza mai mult spatiu pasagerilor din spate. Chiar si pentru un pasager inalt de 1,92 m, calatoria este confortabila, spatiul pentru genuchi atinge maxim 112 mm iar spatiul pentru picioare 101 mm, asemanator cu cel de la Range Rover.

Discovery-interior

Alternativ, spatiul de bagaje creste de la 829 l la 981 l, prin modulare. Ca sa spun sincer, numai frigiderul nu l-am pus in portbagaj ca in rest, am luat juma’ de casa cu mine, chiar si pentru doar doua zile. Ca este tare greu sa fii femeie si intotdeauna ai nevoie de ceva. :))

m10

„Acolo unde altii se opresc, noi continuam”. CORB 44 😉

Foto: Ion Cota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *