Sport în timpul sarcinii

Prin sport putem fi mai imaginativi, mai relaxati, putem avea un tonus psihic, muscular și comportamental mult mai aproape de ceea ce avem nevoie.

Exercițiile fizice și mișcarea sunt nemaipomenite în timpul sarcinii. Acestea ajută copilul să se dezvolte armonios iar pe mămică să se simtă confortabil cu corpul ei care este în schimbare, să-și mențină o greutate sănătoasă, să aibă un somn mai bun, să elimine stările de oboseală și, foarte important pentru o mamică care iubește sportul, ca mine :), să nu simtă perioada sarcinii ca un impediment în activitatea desfășurată în mod normal.

IMG_5563

Ce sporturi este bine să practici în timpul sarcinii?

Sunt nenumărate si pot fi personalizate și adaptate pentru această perioadă a vieții. Esențial este să existe  acordul medicului și să fie efectuate sub supravegherea și îndrumarea unui instructor.

Mișcarea fizică îți pregătește corpul și mintea pentru momentul nașterii, reglează nivelul zaharurilor din sânge, previne depresia și îmbunătățește stima de sine.

IMG_5626

Orice activitate pe care o puteți include în viața de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos, urcarea și coborârea  scărilor sau munca în casă, contează. Eu sunt pro mișcare în orice moment al vieții. Iubesc mișcarea și nu pot percepe viața fără ea! Merg la sală la World Class, cel mai mare lanț de săli sportive din România, pe care o frecventez de cel puțin 3 ori pe săptămână, de 8 ani de zile. Am făcut foarte multe sporturi și încă mai fac și acum, (în cele 6 luni de sarcină) zumba, cycling, body pump, yoga, pilates, înot și gimnastică acvatică.

De la finalul lunii a 7-a de sarcină, mă voi axa mai mult pe gimnastică acvatică, yoga și pilates. Înotul este o modalitate plăcută și sigură de a rămâne în formă în timp ce sunt însărcinată. Îmbunătățește circulația, mărește tonusul și forța musculară și asa intareste rezistența. Yoga și pilates antrenează corpul pentru a fi puternic, flexibil și echilibrat, implicând o serie de mișcări și poziții care ajută la îmbunătățirea respirației profunde și relaxării. Zumba destinde și luminează atât trupul cât și mintea și sufletul; dansul este distractiv și sociabil.

IMGL0002

Ciclismul și gimnastica ușurează respirația și cresc puțin intensitatea bătăilor inimii. Pentru avea controlul activității pulsului am un aliat de nadejde in ceasul meu Garmin.

IMG_5508

Combinarea acestora este ideală pentru o formă psihică si fizică extraordinare.

Desigur,  toate acestea la o altă intensitate și cu un alt program, un timp mult redus si neaparat sub îndrumarea specialiștilor. Alaturi de mine sunt cei de la Columna Medical Center, cărora le mulțumesc din tot sufletul pentru sprijinul, iubirea, dăruirea, susținerea și încrederea arătate.

IMG_5181

Fiind o persoană foarte activă dintotdeauna, m-am obișnuit să îmi ascult corpul și știu că acesta mă ghidează foarte bine în ceea ce privește orice activitate.

Mișcarea crește calitatea vieții tale și a bebelușului tău!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *