Iartă și mergi mai departe

Este greu să ierți, după ce ai trecut prin multe greutăți? Este greu să înțelegi, să accepți și să îmbrățișezi o situație sau o persoană care te-a făcut să suferi, să plângi și să tot plângi zile și nopți? Da. Este. Dar nu este imposibil! Și, la urma urmelor, ce nu este greu la început? Iertarea vine din inimă și nu din cuvinte. Iertarea te eliberează și îți dă posibilitatea de a primi și îmbrățișa fericirea.

29527656_2101424839898094_1218637554_o

Cum nimic nu este întâmplător și toate vin la timpul potrivit, sunt convinsă că fiecare lucru care mi se întâmplă în viață are o însemnătate aparte; dacă fiecare eveniment fericit ne aduce bucurie, de ce o situație neplăcută nu ar putea fi o lecție de viață? Din toate învățăm, pentru că viața însăși este o carte a sufletului iar IERTAREA este un capitol esențial al ei.

Pentru a permite iubirii și liniștii să intre în viața noastră, este foarte important să eliberăm trecutul, să iertăm cu adevărat și să deschidem ușa spre alte oportunități.

Iertarea aduce după ea pace și bucurie și alungă energiile negative.

29663592_2101347166572528_1079943389_n

Capacitatea de a ierta pe ceilalți este strâns legată de acceptarea noastră, așa cum suntem. Noi reprezentăm oglinzile persoanelor care ne intră în viață. Atragem diferite persoane care ne înfrumusețează sufletele sau ne învață ceva esențial. Atunci când ceva nu ne place la celălalt, oricine ar fi: soț, copil, părinte, frate, prieten, amic, coleg sau pur și simplu cunoștință, ceva din interiorul nostru ne deranjează. Se întâmplă inconștient, dar există acolo. Iertându-te pe tine, îți ușurezi calea spre iertarea celorlalți.

Poate te gândești că iertând pe toată lumea, vei ajunge să fii călcat în picioare. M-am gândit și eu, ce-i drept. 🙂 Faptul că ierți pe cineva care îți greșește nu înseamnă că ai o atitudine pasivă față de acea persoană. Iertarea nu trebuie confundată cu încetarea demersurilor pentru a clarifica situația și pentru a împiedica o posibilă repetare. Iertarea este mult mai profundă și este legată strâns de iubirea de sine și de ceilalți. Iertarea ne ajută să depășim sentimentele de ură, dispreț, încrâncenare și vinovăție din sufletele noastre și ne netezește drumul vieții.

”Capacitatea de a ierta este cel mai puternic izvor al liniștii noastre sufletești.” G. Ciucurovschi

IMG_5702

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *