Tu știi cât costă ședințele de terapie ABA pentru copiii cu autism?

Am văzut în urmă cu câțiva ani un documentar, un experiment despre ce simt copiii diagnosticați cu autism. Ulterior, am participat la acțiuni realizate de ONG-uri, care sprijină copiii bolnavi de autism și pe părinții acestora.
 Abia atunci am înțeles cât de important este rolul terapeutului în viața copilului și a părintelui, deopotrivă și de ce sunt absolut necesare ședințele de terapie.


 Din păcate, puțini părinți își permit să susțină financiar costul ședințelor de terapie. Cei care nu au, conștienți că adaptarea copilului la viață depinde de aceste terapii, își duc singuri crucea și fac sacrificii greu de îndurat pe termen lung.
 Tocmai de aceea, se spune că atunci când lovește, autismul schimbă atât viața copilului cât și a părinților. Multe familii cu copiii diagnosticați cu această boală ajung să se destrame.

Despre Centrul BLUE LIFE si centrul lor din Pipera am aflat de curând. Si tot atunci mi s-a vorbit despre proiectul “BLUE LIFE”, pe care îl au in derulare.

BLUE LIFE este un program complex de diagnosticare, evaluare, recuperare și integrare socială, atribuit în mod GRATUIT copiilor cu autism care provin din familii dezavantajate financiar.

Zilnic, aici, zeci de părinți vin cu copiii pentru a urma programele recomandate de specialiști.
 În recuperarea copiilor cu autism, terapia ABA are o proporție de 49% rată de succes. Completată de terapiile alternative, prin muzică, pictură, joc sau arte combinate, tratamentele dau rezultate extraordinare.
 Din păcate, terapia ABA este o foarte scumpă, costul ei variază între 1.000 și 2.500 EURO/lună). Ea este recunoscută pe plan mondial ca tratament sigur pentru copiii autiști.


 În plus, studiile arată că circa 47% dintre copii pot scăpa de diagnosticul de autism dacă terapia ABA este începută înaintea vârstei de 4 ani.
 Vă dați seama ce este pe acești părinți, ce luptă contra cronometru, ce duc ei ani la rând?! În spijinul părinților greu încercați vin asociațiile umanitare, companiile care redirecționează procente din profit și persoanele fizice care fac donații.
 Până acum, la “BLUE LIFE”, 90 de copii cu autism au beneficiat GRATUIT de terapii. Pentru a continua acest proiect care schimbă vieți, la propriu, Eu, Tu, NOI, VOI, putem dona lunar 2 euro la 8845 cu textul REDAU.

Să nu crezi că gestul tău nu va conta. Pentru tine 2 euro înseamnă o ciocolată bună. Sau hai să zicem nici măcar o jumătate de pachet de țigări. Sau și mai bine 1 l și jumătate de lapte sau două pungi de chipsuri. Pentru copiii cu autism însă, 2 EURO însemnă ȘANSĂ și pentru părinții lor SPERANȚĂ!

Te rog, trimite cuvântul REDAU la SMS 8845 și donează 2 euro! Ajută pentru ca “BLUE LIFE” să ajute în continuare!

Rezultatele “BLUE LIFE” de până acum:

1 centru de zi pentru copiii cu autism;
 90 de copii diagnosticați cu autism au beneficiat de terapie gratuită;
 peste 240 de PIP-uri pentru copiii cu autism;
 peste 200 de medici de familie informați, în campaniile de conștientizare a autismului;
 peste 1200 de părinți consiliați;
 550 de copiii evaluați în campanii;
 peste 500 de părinți informați în diferite campanii susținute de asociație;
 15 terapeuți formați în centru.
 Datele de contact Centrul “Blue Life”:
 Adresă: Strada Erou Iancu Nicolae, 38 I
 Site: www.lifeblue.ro / E-mail: [email protected] Telefon: 0733. 934. 549.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *