PEUGEOT, două premiere mondiale la Salonul Auto de la Geneva 2019

Mă aflu la Salonul Auto de la Geneva, la cea de-a 89-a ediție a celei mai importante expoziții auto. În perioada 4 – 17 martie, la Geneva, vor fi prezenți 180 de expozanți și 100 de modele noi lansate. Printre mărcile importante se numără și cei de la PEUGEOT, care vin cu două premiere mondiale într-un un stand 100% electrificat.

Două modele noi nouțe vor fi dezvăluite în cadrul salonului Auto de la Geneva 2019: noul PEUGEOT 208 în versiunile electrică și termică și Conceptul 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, care anunță gama electrificată performantă de vehicule de serie dezvoltată de PEUGEOT SPORT. Peugeot va prezenta și noile motorizări pe benzină Plug-in Hybrid care echipează modelele PEUGEOT 3008, 508 sedan și SW.

Peugeot_508PSE

Îmi place ideea îndrazneață a celor de la Peugeot care subliniază electrificarea mărcii cu un leu emblematic electrificat prezent la stand.

Totodată, vizitatorii vor putea descoperi vedeta ultimului Salon Auto de la Paris – PEUGEOT e-Legend, 100% electric, autonom și conectat, care indică viziunea celor de la Peugeot asupra viitorului pe care francezii îl văd optimist și ultra-dezirabil.

Noul Peugeot 208 este tânăr și futurist, spun francezii, convinși că mașina lor este o apariție specială în segmentul B. PEUGEOT 208, lansat la Salonul Auto de la Geneva 2019, primește o nouă generație a sistemului Peugeot i-Cockpit și o redare tridimensională a informațiilor. Modelul are la bază platforma CMP (Common Modular Platform), în timp ce versiunea e-208 este construită pe structura e-CMP. Platforma vine la pachet cu o reducere a masei totale cu 30 de kilograme, o aerodinamică superioară și o optimizare a sistemului de propulsie, vibrații reduse și sisteme de asistență preluate din segmentele superioare.

PEUGEOT_208

Noul Peugeot 208 este disponibil cu trei motoare pe benzină, un propulsor diesel și o versiune electrică. Avem astfel de-a face cu un motor de 1,2 litri cu trei cilindri PureTech 75 cu transmisie manuală cu 5 trepte, PureTech 100 cu transmisie manuală cu 6 trepte sau automată cu 8 trepte și PureTech 130 cu transmisie automată. Celor care preferă un diesel, le-a fost rezervat motorul de 1,5 litri cu patru cilindri BlueHDI 100 cu transmisie manuală cu 6 trepte.

Noul Peugeot e-208 primește o baterie cu o capacitate de 50 kWh, cu un cuplu de 260 Nm livrat de la bun început. Acesta oferă trei moduri de rulare: Eco, Normal și Sport, unde cel din urmă asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 8,1 secunde. 340 de kilometri este autonomia asigurată între două încărcări, conform noului standard WLTP.

Mini-ul electric asigură – spune constructorul francez – cel mai bun confort termic. Și asta datorită unei unități de încălzire de mare putere, susținută de o baterie HV, a unei pompe de căldură, controlului automat al temperaturii și a sistemului de pre-încălzire, care poate fi controlat și prin intermediul unei aplicații. În funcție de linia de echipare aleasă, la bord se regăsesc și scaune încălzite.

Volumul portbagajului lui e-208 este identic cu cel al versiunii cu motor convențional, de 220 de litri.

În plus, bateriile sunt amplasate sub podea. Mașina poate fi încărcată de la o priză domestică în 16 ore sau de la un Wall Box, în 5 ore și 15 minute pentru versiunea de 11 kW sau în 8 ore la 7,4 kW. Tototdată, la o stație de încărcare publică, cu încărcător de 100 kW, bateria poate ajunge la 80% în doar 30 de minute!

Noul 208 este mai lung, mai lat și mai aproape de sol. Partea frontală primește farurile Full LED cu cele trei “gheare”, iar pe capotă se află logo-ul 208. În capătul opus, apare și la noul 208 banda neagră care unește cele două stopuri.

Își fac apariția în gamă trei culori noi: galben Faro, albastru Vertigo și roșu Elixir.

IMG_5873

Cabina noului model, cu Peugeot i-Cockpit, asigură o ergonomie exemplară și o redare tridimensională. Francezii au acordat o atenție sporită spațiilor de depozitare, vitale într-o mașină din segmentul B. Astfel, cei care iau loc într-un 208 primesc un spațiu în cotiera dintre scaunele din față, o tavă în fața schimbătorului și un alt loc de depozitare în consola centrală, pe lângă torpedoul și buzunarele ușilor.

PEUGEOT_508PHEV

208 este disponibil cu cinci linii de echipare: Like, Active, Allure, GT Line și GT. Cele două din urmă vin cu farurile LED, cu pasaje ale roților în negru lucios, jante de 17 inci, lumină ambientală, scaune sport și pedalier cu inserții din aluminiu. GT-ul primește și tapițerie Alcantara și jante cu design special.

Tânărul francez din segmentul B primește sisteme de asistență preluate de la frații mai mari. Vine astfel cu Cruise Control adaptiv cu funcție Stop & Go (pentru mașinile cu transmisie automată), asistent la menținerea benzii de circulație, asistență la parcare (pentru versiunile cu EAT8), cea mai nouă generație a sistemului de frânare de urgență și avertizare în cazul unui risc de coliziune, monitorizare a șoferului și a unghiului mort, dar și capacitatea de a recunoaște indicatoarele rutiere.

Noul Peugeot 208 va ajunge în showroom-uri în toamna acestui an.

CONCEPTUL 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: NEO-PERFORMANȚĂ

La fel de interesant mi se pare și conceptul 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, care anunță gama electrificată performantă de vehicule de serie dezvoltată de PEUGEOT SPORT.

Derivat din sedanul radical PEUGEOT 508 HYBRID, conceptul 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED are o aerodinamică îmbunătățită, bară față mai ascuțită, grilă nouă mai ascuțită, sub-cadre echipate cu mici eleroane, aripioare la nivelul montanților, un nou difuzor în partea din spate.

e-legend-slide

În plus, nuanța „Selenium Grey” contrastează cu inserțiile „Kryptonite”, ceea ce subliniază aderența conceptului la linia sportivă și dinamică.

Conceptul 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, prezent la  Salonul Auto de la Geneva 2019, promite performanțe excepționale comparabile cu cele ale unui vehicul cu motor cu ardere internă de 400CP. Sistemul său de tracțiune integrală are 3 motoare: un propulsor PureTech 200, un motor electric de 110CP și un altul de 200 CP pe puntea din spate.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, de la Geneva, beneficiază de avantajele hibridizării și oferă o autonomie de până la 50km (WLTP) în modul full-electric.

 

Salutări din Geneva! Revin cu informații și știri proaspete!

 

Salon-auto-geneve-2019-affiche

 

 

 

1 thought on “PEUGEOT, două premiere mondiale la Salonul Auto de la Geneva 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *