Lamborghini Aventador SVJ Roadster, prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2019, atinge o viteză de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde!

Automobili Lamborghini a prezentat, în premieră mondială, la Salonul Auto de la Geneva 2019, noul Aventador SVJ Roadster.

Mult așteptatul Aventador SVJ Roadster a fost însoțit de noul Huracán EVO Spyder, care își face și el debutul internațional.

Aventador SVJ Roadster de la Lamborghini

Versiunea decapotabilă a coupé-ului, Aventador SVJ Roadster atinge o viteză de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și un maxim năucitor de peste 350 km/ h!

Aventador SVJ Roadster menține performanțele de manevrabilitate și superioritate aerodinamică a SVJ și oferă o experiență unică șoferului și pasagerului. Aventador SVJ Roadster este cu adevărat o bijuterie de mașină, tocmai de aceea a fost produs în ediție limitată de 800 de unități.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster (2)

Iute și în același timp stăpân pe el, Aventador SVJ Roadster atinge  viteza de 200 km/h în doar 8,8 secunde și poate frâna de la 100 km/h de la 0 la 31 de metri.

Performanța etalon provine de la cea mai puternică variantă de serie a motoarelor V12, marca Lamborghini, care generează 770 CP (566 kW) la maximum 8.500 rpm.

SVJ Roadster oferă un cuplu de 720 Nm la 6.750 rpm, cu un raport de greutate-putere de 2.05 kg / hp. Cu alte cuvinte, motorul V12 este cuplat la o transmisie cu șapte rapoarte, Independent Shifting Road și la un sistem de tracțiune integrală.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster, la Salonul Auto de la Geneva

SVJ Roadster afișează inițialele SV de la „Super Veloce” (super rapid) și „Jota”, ceea ce marchează performanța mașinii și abilitățile sale pe pistă. Drept dovadă, coupé-ul a obținut un record de viteză al mașinilor de serie. Roadsterul nu este nici el mai puțin futurist, fiind o mașină a șoferului.

În plus, modelul deține un sistem de aerodinamică LDVA 2.0 (Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva 2.0), care face sute de calcule în doar 500 de milisecunde.

Echipat cu LDS (Lamborghini Dynamic Steering), Aventador SVJ Roadster are jante Nireo din aluminiu cu anvelope Pirelli P Zero Corsa. Construit din fibră de carbon RTM de înaltă presiune, acoperișul deține și el elemente inovative.

El este retractabil prin pârghiile de eliberare rapidă aflate în cabină și depozitat sub capota din față. Sistemul simplu a permis menținerea greutății mașinii, care cântărește 1.525 de kilograme, cu doar 50 mai mult ca versiunea coupe.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster, la Geneva

„Aventador SVJ Roadster moștenește toată puterea, performanța și toate inovațiile tehnologice aerodinamice ale coupé-ului, dar le îmbină cu propria sa prezență emblematică și pricepere”, spune Președintele și Chief Executive Officer al Automobili Lamborghini, Stefano Domenicali. „Este la fel de interesant de condus ca SVJ Aventador, oferind ceva în plus: opțiunea de a fi în aer liber. Cu aceleași performanțe extraordinare, cu sau fără plafon, Aventador SVJ Roadster reunește dinamismul coupé cu spiritul unic al unui Lamborghini Roadster.”

Lamborghini Aventador SVJ Roadster

SVJ Roadster a fost prezentat la Geneva în noua culoare mată bronzo zenas, cu elemente de contrast în bianco phanes (alb). Cele trei moduri de rulare disponibile: Strada, Sport și Corsa sunt completate de opțiunea EGO, care îi permite șoferului să-și personalizeze setările automobilului ales.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster, prezentat în premieră mondială la Geneva 2019, va avea un preț de pornire de 387.007 euro.

1 thought on “Lamborghini Aventador SVJ Roadster, prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2019, atinge o viteză de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *