Benny Adegbuyi & Ford Puma

Benny Adegbuyi este unul dintre cei mai valoroși kick boxeri români. Înaintea celui mai important meci al vieții sale, cel pentru titlu de campion mondial, Benny și-a făcut timp pentru un test drive. Pe 20 iunie, la Rotterdam, românul îl va întâlni în circuitul Glory pe cel mai de temut adversar: olandezul Badr Hari. Meciul va fi transmis de www.sportextra.ro.

Între timp, Benny se antrenează intens și este focusat pe acest meci care va urma în vară. Ca să-l ajutăm să se mai relaxeze, l-am „răpit” puțin din atmosfera kick box-ului și l-am dus în lumea auto. 

Știam că Benny iubește (și) mașinile, așa că i-am lansat o provocare: aceea de a-și lăsa mașina personală pe dreapta, și a încerca noul Ford Puma. Ba chiar a fost un lait motiv să-și lase mașina, BMW-ului său abia de-i mai zăreai culoarea. Am zis: „Dă Doamne o ploaie, că Benny e prea ocupat cu antrenamentele și nu mai are timp de spălătorii auto”! 🙂

Vă întrebați cum a fost prima interacțiune cu mașina? Ați văzut cum stau două girafe într-un Trabant? Cam așa și noi, doar că Trabantul era Puma dar cu exagerările de rigoare, desigur. Cu doi oameni de peste 1,90 m în Puma, greu să mai stea cineva pe bancheta din spate. Poate doi yoghini, că de spațiu la picioare stând pe bancheta din spate, nici vorbă. Nu vrem să reiasă faptul că mașina nu este suficient de spatioasă, ci doar că în Puma având în față, doi pasageri (mult peste media de înălțime) care stau confortabil, pe bancheta din spate locul este destul de restrâns. 

Ford Puma este fabricat exclusiv la uzinele de la Craiova și este un crossover cu un design extrem de reușit. Noul Puma are un design aparte și deși împarte platforma cu Fiesta, nu poate fi confundat cu aceasta. Puma este mai lungă și mai înaltă decât Fiesta și îndrăznesc să spun, parcă și mai frumoasă. Grila față cu inserții cromatice „asortată” cu proiectoare cu LED-uri, arată bestial.

Împreună cu Benny, am făcut câteva ture prin oraș dar și o scurtă plimbare prin Herăstrău. Cu trapa deschisă la maxim, Puma părea și mai spațios, mai tineresc și mai …cool. Tot împreună, am început să descoperim toate secretele Pumei 2020. Nivelele disponibile de echipare pentru Puma sunt Titanium, Titanium X, ST Line, ST Line X și ST Line X Vignale. Noi am avut versiunea basic, adică Titanium și nu putem spune că am simțit nevoia să avem mai mult. Motorizarea a fost cea de 1,0l Fox GTDI de 125 CP, cu transmisie manuală cu 6 trepte.

Ca orice curioși, odată ucati la bordul mașinii, am început să pipăim bordul și să descoperim ustensilele de care vom beneficia. Ecranul de 8 inch cu funcția touch, radio și sistem info-divertisment SYNC3, 7 difuzoare, sistem DAB, și funcționalitate IPOD, arată că Puma stă bine și la capitolul tehnologie. 

Volanul, frâna de mână dar și schimbătorul de viteză sunt îmbrăcate în piele ecologică care este foarte plăcută la atingere. Ei bine, ne oprim aici cu pielea. Scaunele din față sunt de tip Sport, îmbrăcate cu tapițerie textilă Alhambra detașabilă. Este un mare plus pentru Puma, tapițeria fiind ușor detașabilă și la fel de ușor de spălat. Cum amândoi avem copii, automat ne-a dus gândul la cariocile sau plastelina care „întâmplător”, ar putea ajunge și pe scaunele din mașină. 🙂

Scaunul șoferului nu este doar cu suport lombar, ci și cu masaj, în timp ce scaunul pasagerului este doar reglabil manual în 4 poziții. Consola centrală are cotieră înaltă și fixa, dar are spațiu de depozitare. 

După ce ne-am „lăfăit” pe scaunele din față, am zis să vedem dacă oamenii bine crescuți (ca noi), ar sta comod și pe bancheta din spate. Lăsând scaunele din față poziționate anterior, n-am prea avut șanse la confort și în spate. Pentru că mașina are o siluetă de SUV coupe, persoanele de peste 1,90 m întâmpina dificultăți în a sta multă vreme pe bancheta din spate, plafonul fiind destul de jos.

Trecând mai departe peste acest inconvenient, am luat la cercetat portbagajul de 456 litri. Prin Puma, Ford vine pe piață cu o premieră numită Megabox. Este vorba de un compartiment suplimentar, dotat cu un dop de scurgere și cu o capacitate de 80 de litri. Chestia asta ni s-a părut genială și am găsit o prima utilitate: camping, grătare, petreceri, etc. 🙂 Lăsând gluma la o parte, acest compartiment este ușor de spălat și întreținut, deci puteți depozita acolo și cele mai murdare lucruri. Doar câinele să nu-l puneți că îl veți traumatiza. 

N-am avut mult timp de petrecut în compania lui Puma, dar l-am valorificat la maxim. Am concluzionat că este o mașină simpatică și sperăm să aibă cel puțin jumătate din succesul pe care Benny l-a avut în meciurile de kick box. Nu ne rămâne decât să-i urăm să se întoarca în Glory-e de la Rotterdam și îi mulțumim că pentru o zi, a făcut parte din echipa Promotor. Baftă, campionule!  

Video: Promotor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *