De vorbă cu un campion: Alin Chirilă “The Tank”

Ce au în comun fetele cu kickbox-ul? Mai nimic, ar fi tentați unii să spună. Personal, deși este un sport dur și aproape exclusiv masculin, pe mine mă atrage. 

Eu am făcut handbal de performanță, iar după ce m-am lăsat de el m-am apucat de kickbox, pe care l-am practicat 5-6 ani.

Am fost antrenată de antrenorul lotului național de box, Marian Ivana. Am și urcat de două ori în ring, dar nu pot să spun că am practicat kickbox la nivel profesional.

Însă, pentru că este unul dintre sporturile mele preferate, cumva, am fost mereu aproape de acest sport. Așa am ajuns reporterul Pro TV pe kickbox. Când Pro TV transmitea gala „Local Kombat”, eu mă duceam moț, reporter. Așadar, am avut ocazia să întâlnesc mulți sportivi din branșa asta.

Zilele trecute, am avut surpriza să cunosc un campion european de MMA, deținător a două centuri, un performer și un om deschis. Un om mișto!

Alin Chirilă îmi place foarte tare. În primul rând este un sportiv extrem de motivat și, în ciuda succesului, a rămas un om simplu, natural. Îmi place că este dedicat sportului și este familist convins. El a făcut performață, kickbox la nivel înalt, dovadă centura de campion european MMA, pe care o deține.

L-am cunoscut la sală, la Sweat Concept și, așa cum l-am văzut la antrenament, este în formă și ar putea să continue performanța.

    Viața lui Alin Chirilă pare desprinsă din filme. Și spun asta la modul cel mai serios. Gonit de tată de acasă, la 17 ani, din Galați, cu doar 70 de lei în buzunar, Alin a ajuns în Timișoara. O perioada a dormit pe bănci, în parc, iar după 2-3 zile s-a angajat ca salahor, în primul șantier care i-a oferit 30 lei/ ziua de muncă și un loc în baracă.

     Ulterior, el a prins un contract și a plecat la muncă în Anglia, tot în construcții, s-a căsătorit cu iubita din România și a devenit tătic de 2 ori.

    De MMA, Alin Chirilă s-a apucat fără să-și fi propus să atingă performața, ci „pentru a fi fit”, după cum mi-a spus. Cei care practică kickbox, lupte și jiu jitsu brazilian, știu că așa începe totul și că MMA-ul are darul de a-ți intra în sânge.

      Serios și muncitor, după aproape 2 ani, Alin a fost remarcat de Brad Pickett, starul UFC, cel care avea să-i devină antrenor, mentor și să scoată din el un campion european de MMA.

După 10-12 ani de Anglia, unde devenise mai cunoscut și mai iubit în Marea Britanie decât în România, Alin Chirilă a renunțat la faimă și glorie pentru a se întoarce în țară. Decizia a fost luată după ce fiul cel mic al lui Alin a fost la un pas de moarte, într-un spital din Marea Britanie.

     Pe 25 septembrie, Alin Chirilă și partenerii săi, vor organiza, la Sala Constantin Jude din Timișoara, Gala MMA Blood Fight League, ediția I.

Blood Fight League

Gala se desfășoară în sistem piramidă, cu 8 luptători de temut (3 dintre ei provin din străinătate) și 7 meciuri în cușcă. La Blood Fight League se joacă în sistem totul sau nimic pentru că în joc a fost pus la bătaie un singur premiu: 10.000 de euro!

Este cel mai mare premiu oferit, până acum, la o Gală MMA organizată în România.

    Visul cel mare al lui Alin Chirilă este acela de a crește MMA-ul în România. De a fi alături de luptători și de a-i recompensa cu premii pe măsura eforturilor. De a ridica MMA-ul din România la nivelul MMA-ului din străinătate.

Alin Chirila „The Tank”

Tare mult îmi doresc ca visul lui Alin Chirilă să se împlinească. Gala Blood Fight League să fie un succes și să devină o tradiție în România și în Europa.

Totodată, sunt încântată că acest gen de competiții sunt sprijinite de autoritățile locale, de Primăria Municipiului Timișoara și că cei de acolo au intuit că evenimentele sportive au potențialul și puterea de a crește faima orașului în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *