În așteptarea lui Raptor….

Am suspinat după noul Raptor care probabil va sosi în toamna acestui an însă până atunci, am zis să mă bucur de Ford Ranger MS-RT.

Video: Eduard Antochi

2016

Am mai avut la test și versiunea anterioară a lui Ranger și desigur, eram curioasă cu ce noutăți vine modelul actual. Mai ales că nu vorbim de un Ranger de serie ci de un MS-RT.
Mi-a picat mănușă acest test, urma să mergem pe munte, la un eveniment offroad. Este alegerea potrivită pentru activitățile logistice care susțin activitățile clubului nostru de offroad, CORB44.

Nu am întampinat nici noroaie cât casa, nici în offroad extrem nu am fost. Dar am pus în valoare cele mai bune trăsături ale acestui pick-up pentru ca poate, are ADN de motorsport combinat cu autoutilitara.

MS-RT este o ediție specială dezvoltată pornind de la varianta Wildtrack a pick-up-ului american și dacă vă întrebați care-i treaba cu inițialele MS-RT, este vorba de parteneriatul dintre Ford și echipa de Campionat Mondial de Raliuri M-Sport. Deci dacă e de motorsport, atunci să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Să-i dam și offroad.

Vorbim de un pick-up american pe care l-am bagat puțin prin noroi, nu mult, sigur nu cât poate duce el. S-a comportat excelent, mi-a plăcut la fel de mult de el prin noroi ca pe asfalt, pentru că nu a pierdut nicio secundă din aderență. A “mârait” cam tare când l-am pus să urce, mai ales în tracțiune 4×4, dar a trecut cu brio toate testele, nefiind nevoie să cuplez tracțiunea joasă. Fiind lung cat o zi de post, m-a ajutat și camera de spate cu acoperire 360 grade. Mai ales la parcările din oraș, acolo unde cu greu găsești un loc de parcare. Și DA, are și senzori de parcare si camera de spate.


Ranger MS-RT este disponibil doar în varianta Double Cab, iar la bord pot sta confortabil 5 pasageri. Bagajele vor fi depozitate în bena acoperită, singura problemă fiind pentru cei mai mici de înălțime, bena este foarte lungă și ca să le poți agăța, trebuie sa te sui musai în benă. Un lucru excelent este și ruloul de peste benă, acționat electric. Atenție însă că dacă se murdărește sau îngheață șina, acționarea va fi greoaie.

Această versiune este mai sportivă, mai bine adaptată la șosea și are aceeași motorizare ca Ford Raptor. Sub caroserie se află un șasiu modernizat, cu un ampatament cu 50 mm mai lung și un ecartament cu 50 mm mai lat decât Ranger-ul anterior, cu un kit de caroserie special, “asortat” cu jante exclusiv din aliaj de 18” OZ Racing.

Interiorul este suficient de spațios, realizat din materiale premium, cu scaune de piele lucrate manual, confortabile și încălzite. Motorul este vârful de lance, 2,0 l diesel EcoBlue ce dezvoltă 213 CP și o cutie automată cu 10 rapoarte.

Sound-ul impecabil generat de cele 6 boxe, sistemul de conectivitate și navigație Ford SYNC 3 cu ecran tactil TFT de 8 inch, microfon și mufă pentru alimentare pentru spate, sistem electronic de control al temperaturii plus conexiune AUX pentru dispozitive externe de muzică, sunt doar câteva dintre atuurile lui Ranger. În plus, la interior și ornamente din piele premium, cusături portocalii contrastante, iluminat ambiental, scaune față încălzite și detalii MS-RT pe covorașe, praguri și bord.

Suspensiile s-au comportat excelent pe drumul forestier, sunt bine reglate, cu atât mai mult pe asfalt însa volanul, din pacate, este reglabil doar pe înălțime, nu și pe adâncime. La un moment dat, am simțit că mâinile mi s-au lungit.

Prețul modelului testat de mine este de 71.138 euro cu TVA inclus și face parte dintr-o serie limitată.

Într-un weekend, am parcurs 800 km cu el și am tras linie. “Lunganul” (ca deh, are 5.359 mm) a consumat decent, 10,1 l / 100 km. Totuși țin cont de faptul că am mers pe drumuri forestiere, naționale și autostradă. Deci not bad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *