Scaunele noului Ford Focus au capacitatea de a atenua durerile de spate ale șoferilor. Ford a primit aviz din partea unei organizații de sănătate!

Noul Ford Focus o obținut de curând o recunoaștere lăudabilă. Scaunele noului Ford Focus atenuează durerile de spate ale șoferilor, spun specialiștii. Un comitet format din medici și terapeuți au certificat capacitatea scaunelor noii generații Ford Focus de a atenua disconfortul lombar.

Astfel, Focus devine primul model de la Ford care primește avizul organizației germane AGR (Aktion Gesunder Rucken e.V. / Campania pentru un Spate Sănătos).

Reglajul pe 18 direcții, care se regăsește la scaunele Ford Focus din față, îi oferă șoferului și pasagerului din dreapta posibilitatea de a-și ajusta șezutul și spătarul pentru a atinge nivelul maxim de confort în timpul călătoriei.

Noutățile sunt importante, dacă ținem cont că experții în sănătate estimează că jumătate dintre europeni sunt deja afectați de durerile de spate.

Spre deosebire de scaunele clasice, pe care fiecare persoană își adaptează sezutul, scaunele cu aprobare AGR (Aktion Gesunder Rucken e.V. / Campania pentru un Spate Sănătos) au capacitatea de a se adapta ele însele la poziția șezut a pasagerilor.

ford focus agr

“Așezarea într-o poziție incorectă îl poate face pe șofer să se aplece în față, mutând presiunea asupra zonei lombare. Scopul scaunului de pe noul Focus, care oferă 18 direcții de ajustare, este acela de a se adapta la fiecare persoană în parte, oferind șoferilor cu înălțimi și gabarite diferite posibilitatea de a obține cu ușurință poziții optime și confortabile de condus, în special când vine vorba de călătorii lungi”, spune Glen Goold, inginerul-șef al programului de dezvoltare Focus.

Inginerii Ford au dezvoltat scaunele noului Focus cu scopul declarat de a obține aprobarea AGR. Reglajul pe 18 direcții al scaunelor include posibilitatea ajustării înălțimii, lungimii și înclinației, elemente care suplimentează sprijinul la nivelul spatelui, al gâtului și al coapselor. Reglajul lombar pe 4 direcții este controlat electric cu ajutorul unui buton poziționat în partea laterală a scaunului.

Pentru a fi siguri de rezultate, experții Ford au realizat teste de durabilitate, care au implicat 150.000 de kilometri parcurși în traficul real. A fost folosit robotului “Robutt”. Acesta simulează șezutul unui pasager și concentrează 10 ani de utilizare normală în doar trei zile de testare, timp în care sunt experimentate 7500 de poziții și de mișcări ale corpului.

În plus, Focus deține o tehnologie nouă care are capacitatea de a detecta gropile și de a reduce impactul cu aceasta, în timpul rulării.

De asemenea, nu trebuie omise nici beneficiile de care se bucură pasagerii locurilor din spate. Spațiu este cu 5 centimetri mai generos la nivelul genunchilor și o lățime, în interior, mai mare cu 6 centimetri față de generația anterioară Focus.

“Calitatea ergonomiei scaunelor unei mașini are o importanță masivă în special pentru șoferii care acoperă des mulți kilometri. Suntem fericiți că Ford ni se alătură în lupta împotriva durerilor de spate, facilitând accesul mai multor șoferi la scaune care oferă un nivel de confort de top”, spune Detlef Detjen, director al Aktion Gesunder Rücken e.V.

 

Scaunele noului Ford Focus au fost gândite special pentru a atenua durerile de spate ale șoferilor și a face călătoria mai plăcută.

 

 

 

 

 

1 thought on “Scaunele noului Ford Focus au capacitatea de a atenua durerile de spate ale șoferilor. Ford a primit aviz din partea unei organizații de sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *